A NANO hűt, szűr, forral, adagol – és az okosságán túl designdíjas is.

Amikor a vízadagolókra gondolunk, többnyire egy hatalmas ballonnal ellátott műanyag állvány jut eszünkbe, amiben jó esetben hideg és meleg víz is van. Talán irodákban, munkahelyeken, közintézményekben igen, de a magyar háztartásokban nem igazán honosodott meg ez a rendszer, bonyolult a ballonok cseréje, a gépek meghibásodása esetén nehézkessé válhat a szervizelés.  Emellett azonban a környezettudatossá váló irodák, intézmények és háztartások mind inkább törekednek visszaszorítani a PET palack használatát, így egyre többen keresnek alternatív megoldásokat a vízfogyasztás optimalizálására.

Sokan a vízszűrő berendezésekben látják a megoldást, aminek számtalan típusa létezik: az egy-két literes szénszűrős kancsótól a vízhálózatra köthető komoly szűrőrendszerig. Tény, hogy ezzel a házon belül keletkezett műanyagpalack-hulladék mennyiségét visszaszoríthatjuk, de így elveszítjük a vízadagolók gombnyomásos kényelmét. A NANO kifejlesztői, a Q&C Magyarország munkatársai nem szerettek volna lemondani erről a kényelemről.

Hogyan lehetne egy készülékbe összesűríteni a vízadagolók és vízszűrők minden előnyös tulajdonságát? A válasz immár kézzelfogható, miután megalkották a NANO-t.

Ez a kis készülék vízhálózatra köthető, fejlett szűrőrendszere megszűri a fizikai szennyeződések mellett a klór és klórszármazékokat, valamint a hálózati víz kellemetlennek érezhető szagát, esetleg mellékízét.

De mi a helyzet a kényelmes adagolással? 

A NANO tökéletesen illeszkedik a legmodernebb konyhába is, hiszen a konyhapultba építhető készülék egyetlen érintésre adagolja a kívánt mennyiséget – el lehet felejteni a vízadagolók műanyag csapjait. De a NANO fejlesztői továbbmentek.

A hűtött (vagy éppen a forró) víz szintén egy érintéssel kinyerhető a készülékből. A fejlesztés nagyszerűsége abban áll, hogy a NANO hűtőrendszere csak akkor kapcsol be, amikor arra szükség van. A fejlesztést átható környezettudatosság itt is tetten érhető: akár 70 százalékos energiamegtakarítást köszönhetünk a NANO-nak. A forró víz előállításánál még nagyobb lehet a pénztárcánkat kímélő hatás: a készülék nem alkalmaz előfűtést, és nem is tárol forró vizet tartályban, hanem átfolyós elven melegíti a vizet, így 98 százalékos energiahatékonysággal büszkélkedhet más vízadagolókhoz képest.

Érdekes tények, érdekességek

• Percenként átlagosan egymillió PET palackot vásárolnak globálisan
• Hozzávetőleg 200 ezer forintot költ egy átlag magyar évente ásványvízre 
• A NANO nemcsak hasznos, szép is: a 2018-as Magyar Formatervezési Díjon elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját 


De a Q&C Magyarország munkatársai telefonos applikációt is fejlesztettek a NANO-hoz, amely segítségével a készülék higiéniai állapotát, vízfogyasztásunk paramétereit, sőt a közelgő vízszűrő-cserét is figyelemmel kísérhetjük. 

A NANO helyet követel magának minden modern, 21. századi konyhában, szerves része az okos otthonoknak, a környezet- és energiatudatos lakástulajdonosok tökéletes választása.

További képek a NANO-ról a galériánkban!


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Ilyen a topdesigner karanténja
  • 2020-04-09 18:00
  • Deco

Ilyen a topdesigner karanténja

Mindig érdekes egy belsőépítész lakása. Pláne most, pláne Varró Zoltáné.

Otthonosság és minimalizmus tökéletes egyensúlya Szombathelyen
  • 2020-04-07 09:00
  • Deco

Otthonosság és minimalizmus tökéletes egyensúlya Szombathelyen

Zergi Bori új fotóstúdiójának minden zugán érződik a személyes törődés.

Tapéták a főhős szerepében
  • 2020-03-15 09:00
  • Deco

Tapéták a főhős szerepében

Eljött a színpompás, részletgazdag, akár a mennyezetet is meghódító tapéták ideje.

Hirdetés