Hirdetés

A NANO hűt, szűr, forral, adagol – és az okosságán túl designdíjas is.

Amikor a vízadagolókra gondolunk, többnyire egy hatalmas ballonnal ellátott műanyag állvány jut eszünkbe, amiben jó esetben hideg és meleg víz is van. Talán irodákban, munkahelyeken, közintézményekben igen, de a magyar háztartásokban nem igazán honosodott meg ez a rendszer, bonyolult a ballonok cseréje, a gépek meghibásodása esetén nehézkessé válhat a szervizelés.  Emellett azonban a környezettudatossá váló irodák, intézmények és háztartások mind inkább törekednek visszaszorítani a PET palack használatát, így egyre többen keresnek alternatív megoldásokat a vízfogyasztás optimalizálására.

Sokan a vízszűrő berendezésekben látják a megoldást, aminek számtalan típusa létezik: az egy-két literes szénszűrős kancsótól a vízhálózatra köthető komoly szűrőrendszerig. Tény, hogy ezzel a házon belül keletkezett műanyagpalack-hulladék mennyiségét visszaszoríthatjuk, de így elveszítjük a vízadagolók gombnyomásos kényelmét. A NANO kifejlesztői, a Q&C Magyarország munkatársai nem szerettek volna lemondani erről a kényelemről.

Hogyan lehetne egy készülékbe összesűríteni a vízadagolók és vízszűrők minden előnyös tulajdonságát? A válasz immár kézzelfogható, miután megalkották a NANO-t.

Ez a kis készülék vízhálózatra köthető, fejlett szűrőrendszere megszűri a fizikai szennyeződések mellett a klór és klórszármazékokat, valamint a hálózati víz kellemetlennek érezhető szagát, esetleg mellékízét.

De mi a helyzet a kényelmes adagolással? 

A NANO tökéletesen illeszkedik a legmodernebb konyhába is, hiszen a konyhapultba építhető készülék egyetlen érintésre adagolja a kívánt mennyiséget – el lehet felejteni a vízadagolók műanyag csapjait. De a NANO fejlesztői továbbmentek.

A hűtött (vagy éppen a forró) víz szintén egy érintéssel kinyerhető a készülékből. A fejlesztés nagyszerűsége abban áll, hogy a NANO hűtőrendszere csak akkor kapcsol be, amikor arra szükség van. A fejlesztést átható környezettudatosság itt is tetten érhető: akár 70 százalékos energiamegtakarítást köszönhetünk a NANO-nak. A forró víz előállításánál még nagyobb lehet a pénztárcánkat kímélő hatás: a készülék nem alkalmaz előfűtést, és nem is tárol forró vizet tartályban, hanem átfolyós elven melegíti a vizet, így 98 százalékos energiahatékonysággal büszkélkedhet más vízadagolókhoz képest.

Érdekes tények, érdekességek

• Percenként átlagosan egymillió PET palackot vásárolnak globálisan
• Hozzávetőleg 200 ezer forintot költ egy átlag magyar évente ásványvízre 
• A NANO nemcsak hasznos, szép is: a 2018-as Magyar Formatervezési Díjon elnyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját 


De a Q&C Magyarország munkatársai telefonos applikációt is fejlesztettek a NANO-hoz, amely segítségével a készülék higiéniai állapotát, vízfogyasztásunk paramétereit, sőt a közelgő vízszűrő-cserét is figyelemmel kísérhetjük. 

A NANO helyet követel magának minden modern, 21. századi konyhában, szerves része az okos otthonoknak, a környezet- és energiatudatos lakástulajdonosok tökéletes választása.

További képek a NANO-ról a galériánkban!


Octogon Deco Magazinunkra itt tudsz online előfizetni.

A magazin a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Köztéri bútorként újjászületett építészet

Köztéri bútorként újjászületett építészet

Horváth Anna, Máltán élő és alkotó magyar designer és építész köztéri bútorkollekciója újrahasznosított építési törmelékből készült, darabjait lebontásra ítélt épületek ihlették.

Kiadó üzletek fesztiválja ősszel Erzsébetvárosban

Kiadó üzletek fesztiválja ősszel Erzsébetvárosban

Jelentkezőket vár a Nyitva! x Erzsébetváros - Kiadó üzletek fesztiválja!

Szivárványos világítást kapott egy templom Amszterdamban 

Szivárványos világítást kapott egy templom Amszterdamban 

A Westerkerk nevű templomot a KRO-NCRV holland műsorszolgáltató világította ki, amely így vesz részt a 25. Pride Amsterdam rendezvényen

Hirdetés