Hirdetés

Hamarosan újraindítja városi sétáit a Beyond Budapest.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett július 18-án újraindítja városi sétáit a Beyond Budapest, amelyek a város történeti és fizikai szövetének mélyére hatolva felfedik annak rejtett titkait, legendáit, és kreatív eszközökkel mutatják be a sétálóknak a beszédes részleteket: a mesélő utcácskákat, házfalakat, kapualjakat, vagy akár ablaküvegeket.

A koronavírus-járvány miatt hónapokig szüneteltek a Beyond Budapest szolgáltatásai, ám a veszélyhelyzet megszűnése, és a friss statisztikák alapján szigorú biztonsági intézkedések mellett újraindítják a városi sétákat.

Horgonyt fel!

A Beyond Budapest szervezői olyan szigorú óvintézkedéseket hoztak, amelyeket betartva a sétálók és a sétavezetők is biztonságban érezhetik magukat a két-három órás séták során:

csoportjaik létszámát 20 főben maximálták, és minden résztvevő számára maszkot biztosítanak. Bevezették továbbá az audioguide-ok használatát is, amelyhez – a személyes higiénia fenntartása érdekében – eldobható fülhallgatókat is biztosítanak minden sétálónak.

A sétajegyeket az érintésmentesség érdekében már az online regisztráció során is ki lehet fizetni, valamint már a bankkártyás fizetés is elérhető a séták helyszínén.

A február 1. előtt vásárolt ajándékkártyák érvényességét egységesen két hónappal meghosszabbították, így azok sem maradnak le a sétákról, akiknek esetleg a járvány okozta korlátozások ideje alatt járt le a sétajegyük.

Az Óbudai Gázgyár épülete

Az első hétvégén öt különböző sétával indítanak, és az ezt követő hetek során folyamatosan bővítik a sétakínálatot a sétálók igényei és a tapasztaltok alapján. A BB szervezőinek célja, hogy programjaik során a múlt és a jelen átélhetővé, megérthetővé váljon. Törekszenek rá, hogy vendégeik velük, egymással és a várossal is interakcióba lépjenek. Ezért kreatív eszközökkel, minőségi turisztikai programokat kínálnak.

A Beyond Budapest aktuális sétanaptárját itt találod
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ötperces város épül a Dominikai Köztársaságban

Ötperces város épül a Dominikai Köztársaságban

2050-ig folyamatosan fejlesztik az új negyedet, amelynek bármely pontjáról öt perc sétával elérhető egy köztér.

BAUHAUS99 programok és hagyományteremtő ünnepség

BAUHAUS99 programok és hagyományteremtő ünnepség

A budapesti Napraforgó utcai mintalakótelep átadásról megemlékezve és a jövőre aktuális Bauhaus100 évforduló előfutáraként, a 2017-ben megalakult Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület BAUHAUS99 néven hagyományteremtő programsorozatot szervez. 
A világ legjobb középülete a Néprajzi Múzeum

A világ legjobb középülete a Néprajzi Múzeum

Az Európa legjobb középülete díj után a világ legjobb középülete díjat is elnyerte a Ferencz Marcel és Détári György által tervezett új Néprajzi Múzeum épülete.

Hirdetés