Madridban nyitotta még új üzletet a Veja

Nyers kivitelezés és a naturalista megoldások jellemzik a francia cipőmárka, a Veja első madridi üzletét. A helyi Plantea Estudio által tervezett enteriőr a cipőmárka fenntartható küldetésének megfelelően a klasszikus madridi építészetet gondolja újra, minimális anyagfelhasználással.  


A kiskereskedelmi helyiség egy belvárosi épületben kapott helyet, amely a 20. század fordulója körüli építése óta üzletként, étteremként és banki irodaként működött. A Veja már héjra lecsupaszított állapotában vette át a teret, a Plantea Estudio csapata pedig azonnal meglátta a nyers befejezetlenségben rejlő lehetőségeket.
 

„Ez a fajta téglaszerkezet az építészet eredetéhez, egy időtlen nyelvhez vezet, ami soha nem fog kimenni a divatból. Nem volt jobb döntés számunkra, mint hogy ebből induljunk ki és szabadon felfedjük. A látszat ellenére sokat dolgoztunk azon, hogy úgy tűnjön, mintha semmit nem csináltunk volna. A legjobb formájába hoztuk a szerkezetet” – mesélik a belsőépítészek. 

Ez az építészeti attitűd tükrözi a márka azon elképzelését is, hogy egy házon belül kialakított javítóműhellyel ösztönözzék az ügyfeleket arra, hogy javítsák meg az elhasználódott edzőcipőiket, ahelyett hogy újat vennének. 
 


Az épület vázát érintetlenül hagyták, valamint a falak és gerendák is szabadon maradtak. Egyedül a válaszfalakat vakolták le, ami egyrészt a hagyományos spanyol stílusra utal, másrészt a Veja cipők standard színét idézi. A padlót egységesen cementhabarccsal vonták be, ami az egész belső térben összefüggő felületet teremt, ugyanakkor kontrasztot képez az előcsarnokban lerakott vaskos macskakövekkel.

 

 

Forrás: Dezeen

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)
  • 2023-11-06 12:00
  • Deco

Új köntösben az ország legelső Mekije (X)

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt újra az első magyar McDonald’s étterem

Nézz körbe a W Budapest Hotelben

Nézz körbe a W Budapest Hotelben

A projekt generálkivitelezéséért, a belsőépítészeti kiviteli terveiért és a műemléki rekonstrukciójáért is felelős DVM group megbízásából Hlinka Zsolt által készített mozgóképen a W Budapest Hotel belső tereibe nyerhetünk bepillantást

Portugál hagyományok kortárs köntösben

Portugál hagyományok kortárs köntösben

Zöld csempés álomház Lisszabonból

Hirdetés