Hirdetés

A NUBU 2016-os tavasz-nyári kollekcióját Gorka Lívia keramikus munkája, és a kínai tusfestészet inspirálta.

A tervezők által használt textileken stilizált bambusz- és virágminták jelennek meg, a tusfestésnél használt hagyományos fekete szín mellett színes verzióban is. A vászon anyagokon blokkos elemekként festett színek adják meg a kollekció alaphangulatát. Az uralkodó naturális színeken kívül hangsúlyos a kék, a zöld, a sárga és a piros. A természetes alapanyagokon mellett különös tapintású, szabálytalan csíkban kreppelt textilek, jacquard felületek és három dimenzióban plisszírozott selymek a meghatározók. Az anyagok felületeit és roncsolt széleit Gorka Lívia amorf kerámiái inspirálták.

fotó COPYRIGHT SIGN Balázs Máté/ Flashback

A kollekcióhoz a Kezemura márkával együttműködésben készültek kerámia medálok és brossok. A formák tekintetében a sréh szálirányban szabott textíliák finom esése és a mereven álló sziluettek játékos kontrasztot alkotnak. A változatos kötélövek derékhangsúlyossá teszik a kollekciót. A modellek a Mercedes-Benz Fashion Week keretében rendezett bemutatón Szabó Annamária (MOME) által tervezett különleges drótmaszkokat viselnek.

fotó COPYRIGHT SIGN Balázs Máté/ Flashback

Kreditek:
Fotó: Máté Balázs @ Flashback - www.balazsmate.com
Modellek: Anna, Dorina @ VM
Smink: Gera Panni
Haj: Telenkó Ábel @ Close
Tárgyfotók: Barbay Csaba
Lookbook: Bihari Balázs, Földi Ádám

A NUBU márkáról 

A NUBU a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg; letisztult, mégis különleges szabásvonalaival, a kényelem és a funkció összehangolásával finom egyensúlyt hoz létre viselőjének határozott személyisége és kisugárzása között.

fotó COPYRIGHT SIGN Balázs Máté/ Flashback

A márkát 2007-ben alapította a divat nemzetközi világában akkor már 15 éves tapasztalattal rendelkező Garam Judit. 2011-től a Moholy-Nagy Műészeti Egyetem textil szakán mesterdiplomát szerzett fiatal tervezővel, Kovács Adéllal kiegészülve közösen álmodják meg a NUBU világát. Az egymást követő szezonális kollekciókon érezhető egyfajta következetesség és karakteresség a könnyed kortalanságnak, a mindennapi klasszikus városi stílusjegyeknek, a visszafogott luxusérzetnek és színvilágnak köszönhetően, a NUBU mégis minden szezonban folyamatosan megújul a változó trendekkel érzékeny kölcsönhatásban. Az aktuális divatirányzatoknál is nagyobb hatással van a tervezésre a design és a tárgykultúra világa, a kísérletezés és az újítások keresése, a magas minőség, a részletes és átgondolt kidolgozottság, melyek alapvető esszenciáját adják a NUBU modelleknek. A széles kínálatban megtalálható minden, amire a tudatosan öltözködő, igényes embernek szüksége lehet: az ötletes apró kiegészítőktől a tekintélyes bőrtáskákon át a mindig is vágyott ruhákig.

fotó COPYRIGHT SIGN Balázs Máté/ Flashback


2013-ban az Andrássy úton, nemzetközi luxusmárkák mellett nyitott meg a NUBU márkaüzlete, ezen kívül a Szervita téren és a MOM Parkban találhatók NUBU üzletek. A brand a nemzetközi piacon is jelen van: Tokióban, Hong Kongban, Pekingben, Sanghajban és Kuwaitban.

NUBU social
Instagram: @nubustudio
Tumblr: http://nubunubu.tumblr.com/
Pinterest: http://pinterest.com/NUBUstudio/

szöveg:sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Antitáskát tervezett a fiatal magyar designer

Szekeres Ákos diplomamunkája.

Lehet-e létjogosultsága a tradicionális roma mintáknak a 21. század divatiparában?

Lehet-e létjogosultsága a tradicionális roma mintáknak a 21. század divatiparában?

Szászvárosi Noémi szakdolgozatában arra is kereste a választ, hogy vannak-e olyan önálló stílusjegyek, amelyek alapján kijelenthető, hogy egy viselet egyértelműen cigány.

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Megérkezett az AGNESKOVACS új kollekciója

Kifinomult erő, izgalmas apró részletek.

Hirdetés