Hirdetés

A WAMP csapata ezúttal a POPO designt választotta a hónap designerének. 

Hirdetés

Az év legmelegebb hónapjával együtt nem csupán a kánikula, de a fesztiválszezon is megérkezett. Ha jól jönne némi inspiráció, vagy csak feldobnád a ruhatárad néhány, a temérdek nyári zenei programhoz tökéletesen illő egyedi darabbal, a WAMP-nál jobb célpontot nehezen találnál Budapesten. Ha nem égsz fesztivállázban, de elkelne a nyaraláshoz néhány különlegesebb holmi, akkor számodra is van néhány ötlete a WAMP csapatának. A KeLau hangsúlyos, karakteres ékszereket kínál, amelyek professzionális ékszergyurma, pamut- és selyemzsinórok felhasználásával készülnek. Nyakláncai feldobnak egy sima hétköznapi szettet, jól mutatnak különleges alkalmakkor, sőt ha egy igazán személyre szabott csodaékszerre fáj a fogad, a márka alapítója, KecsőLaura szíves örömest elkészíti neked.

A NAPOS Underwear szupervagány alsóneműket, úgynevezett boyshortokat tervez: termékeik funkcionálisak, s karakterükben nélkülözik a nemek szerinti megkülönböztetést, s ezeket viselve mindenki igazán különlegesnek érezheti magát. Első kollekciójukat a fröccsöntött játékkatonák ihlették, s a jellegzetes minták mellett jellemző a fekete és a sárga szín használata. 

Ha már a funkcionális daraboknál tartunk, figyelmetekben ajánljuk az Alapdarab praktikus, szuperjól variálható pólóit, ruháit, amelyek segítenek abban, hogy bármilyen eseményről is legyen szó, ne álljunk tanácstalanul a gardrób előtt. Szintén alapdarab a zokni is, bár a Nebouxii színpompás darabjaihoz még csak hasonlót sem láttunk eddig. Színek és minták kavalkádja uralja standjukat, ahonnan lehetetlenség üres kézzel távozni. 
Ha igazán különleges ruhadarabra vágysz, ismerkedj meg Pásti Kovács Nóra grafikus printelt pólóival, amelyeken hol ironikus, hol vicces, hol csupán egyszerűen kedves kutyák és más állatok feszítenek. Egészen más technikával dolgozik a Hardejewicz-Hardy tervezője, de ő is az állatvilágból merít inspirációt: kedvenceit kézzel festi csodás selymekre, amelyekből aztán fantasztikusan nőies, finoman lebbenő blúzokat, ruhákat, tunikákat varr. 
Egy jó táska létszükséglet, nélküle kilépni sem érdemes otthonról. Éppen ilyeneket készít a MAKE design. Szitázott vászonszatyrai között vannak fekete-fehérek és színesek is, s újdonságnak számít náluk a nyár egyik legmenőbb és legnosztalgikusabb divatkiegészítője a tradicionális tornazsákok formáját követő gymbag is, amely vállon és háton is hordható.  

A hónap designere júliusban a POPO design. Badacsonyi-Móga Barbara, Sümegi Réka, Temesi Apol és Vértesi Borbála közös márkája laza és friss, átgondolt és okos. A POPO nem csupán ruhákat és táskákat, de egy komplett életérzést is kínál, hiszen az alapanyagként használt nyomott anyagokat is maguk tervezik, s közös műhelyükben nyomják, miként a szövött matériák is saját elképzeléseik alapján készülnek, szóval minden egységesen POPO-s.

Darabjaikkal nem nehéz szerelembe esni, hiszen egyszerre merészek, színesek, vidámak, egyszerűek és spontának. A tavaszi/nyári kollekció a Brémai muzsikusok sztorijára épül, s a nyomott anyagokra és a kézzel szitázott pólókra egyaránt a mese szereplői – a kutya, a macska, a szamár és a kakas – kerültek, akik teljes létszámban jelen lesznek ezen a vasárnapon.

 

2015. július 19. Erzsébet tér
Nyitva: 11.00 - 19.00 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WAMP Design Vásár

WAMP Design Vásár

Nem lehet Design Hét WAMP Design nélkül: vár a Sirály sétány!

WAMP designvásár Szentendrén

WAMP designvásár Szentendrén

A város igazi arcát bemutató Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva esemény keretében.

Designer legyező, transzformertáska és foszforeszkáló plakát

Designer legyező, transzformertáska és foszforeszkáló plakát

Mindez a vasárnapi WAMP Hegyvidéken, a MOMkult előtti sétányon.

Hirdetés