Egyre többen alakítják át a tető alatti üres teret élhető lakrésszé. Ezért olyan építési megoldásokra van szükség, amely a lehető legkomfortosabb kialakítást teszi lehetővé. 

Egyre többen alakítják át a tető alatti üres teret élhető lakrésszé. Ezért olyan építési megoldásokra van szükség, amely a lehető legkomfortosabb kialakítást teszi lehetővé. A Bramac Construma szakvásáron végzett friss kutatásából viszont az derült ki, hogy akik tervezik a tetőterük beépítését (25%), többségük attól tart leginkább, hogy nyáron túl meleg, télen pedig túl hideg lesz a tetőtérben (37%), a rezsiköltségek növekedéséről nem is beszélve (17%). A Bramac innovációja, az idei Construma Nagydíjas °Cool Tetőrendszer egyedülálló három lépcsős konstrukciójával ebben nyújt segítséget.

Mivel az épületek energiavesztesége leginkább a tetőknél jelentkezik, nyáron pedig ez a tér melegszik fel a legkönnyebben, ezért a tetőtér, mint élettér használata az építőipartól is innovatív megoldásokat kíván, A Bramac legújabb tetőrendszerével nemcsak a nyári klímahasználat 80 százalékát, de a téli fűtés 50 százalékát is meg lehet spórolni, ráadásul kellemes, egyenletes klímát biztosít az év minden napján.

A °Cool SMART szakszerű átszellőzéssel akár 5 °C-os hőmérséklet-csökkenéssel enyhítheti a nyári hőséget a tetőtérben. A COMFORT csomag Bramac Tectura Thermo Protector vagy Bramac Római Thermo Protector hővisszaverő tetőcseréppel - amelyek háromszor nagyobb mértékben visszatükrözik az infravörös sugárzást, mint a hagyományos tetőcserép - 7°C-ra emeli a hőmérséklet csökkenést. A SMART és COMFORT csomag °Cool hőszigeteléssel kombinálva alkotja a °Cool PRÉMIUM csomagot, ugyanis a hővisszaverő tetőcserepek hatását nagy mértékben növeli a tetőrendszerek alkalmazása és a szakszerű beépítés. 

Ezzel a technológiával akár már több mint 11 °C-kal csökkenthetjük tetőterünk hőmérsékletét a legnagyobb nyári kánikulában is, amely jelentős energia- és anyagi megtakarítást jelent télen nyáron egyaránt, hogy minden évszakban maximálisan élvezhessük tetőterünket. Másik nagy előnye, hogy a cserepek külső és belső hőmérsékletének csökkenésével a szoba hője is megváltozik, ráadásul a csúcshőmérséklet is 7 órával kitolódik. Ez azt jelenti, hogy míg a nyári hőségben 18.00-kor volt a legmelegebb a szobában, a °Cool Tetőrendszerrel ez hajnal 1 órára tolódott. Ekkor viszont már kint is sokkal hűvösebb a levegő, könnyebben hűl le a cserép is, szabályozva ezzel a benti hőmérsékletet. Mivel cserép kevesebb hőt tárol és sugároz vissza éjszaka a levegőbe, a város mikroklímájára is hatással van.

A beton előnyös tulajdonságainak és a Bramac számos innovációjának eredményeképpen az építkezők és felújítók azon igénye, miszerint ne legyen se túl meleg, se túl hideg a tetőtérben, és ezt ne különböző, rezsit növelő berendezésekkel legyen elérhető, ma már könnyedén kielégíthető, ha cserép helyett tetőrendszerben gondolkodunk. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

A sűrűn lakott Japánban minden négyzetcentiméter számít.

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

A piacvezető tetőfedőanyag-gyártó új gyártócsarnokot és üzemet ad át, és a külpiacokat is meghódítaná.

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Gyerekszoba csillagos égbolttal

Koppenhágában nehéz dolog a homlokzathoz hozzányúlni, ezért inkább a meglévő keretekkel tették izgalmasabbá a házat.

Hirdetés