Hirdetés

Tavaly áprilisban költöztek be a helyi művészek, ipaművészek, designerek és képzőművészek.

Hirdetés

A belvárosi Kossuth Lajos utcán álló patinás Wagner ház majdnem tíz éve üresen álló félemeleti szintjére tavaly áprilisban költöztek be a helyi művészek, ipaművészek, designerek és képzőművészek, hogy élettel töltsék meg a csodaszép udvart. Egy éves lett a belvárosi „művészudvar”! A belvárosi Kossuth Lajos utcán álló patinás Wagner ház majdnem tíz éve üresen álló félemeleti szintjére tavaly áprilisban költöztek be a helyi művészek, ipaművészek, designerek és képzőművészek, hogy élettel töltsék meg a csodaszép udvart. Kárpáti Zsuzsanna a projekt szervezője, pályázati támogatások nélkül, saját erőből egy önfenntartó modellt álmodott meg és az V. kerületi Önkormányzat segítségét kérte a legyezőlépcső felújításában. 

A sikert bizonyítja, hogy a PALOMA rendezvényhelyszín működik és folyamatosan bővül, jelenleg több mint 40 alkotó bekapcsolódásával a meglévő bemutatótermek és kiállítótér mellett a napokban nyílik meg a földszinten az új bázis. Az üzlet tematikus pop-up boltként valamint designer outlet-ként üzemel majd, ahol ismert és feltörekvő hazai kortárs divattervezők régi kollekciónak megmaradt és jóárasított darabjait lehet megtalálni. A pop-up helyiség első vendége a Karcsi papírboltja (www.karcsipapir.hu), akik régi-új termékkel rukkolnak elő a tavasz örömére: Party in a box. Azaz egy doboznyi papírtárgy, amelyből megoldható a terített asztal és a légtér dekorációja, de jut hely a csomagban fotókellékeknek, pohárjelölőnek, fejdísznek és egyéb hasznos apróságoknak. Karcsi papírboltja pop-upot a Toms cipő ideiglenes boltja (www.facebook.com/TOMSHungary) követi egy hónapig június 15 és július 15 között, de a nyár folyamán további izgalmas termékek felbukkanása várható a PALOMA földszintjén, míg az outlet párhuzamosan és folyamatosan üzemel.
 
A születésnapi rendezvényen a PALOMA galériában három grafikus művész mutatja be saját Budapestjét. Budapest 3 in 1 azaz BudapestAlternative (www.facebook.com/BudapestAlternative) by KoPé, Szabó-Lencz Péter alias Petyka (www.petyka.com) és Mészáros Péter alias Mohadesign (www.facebook.com/mohadesign) közös kiállítása.

kép © PALOMA

A PALOMA születésnapján a Kirakhatod a kirakatba című kirakat-kiállítás ünnepélyes díjátadójára is sor kerül. A rendezvény főbb céljai közt szerepel felhívni a figyelmet az üresen álló kirakatok városkép romboló hatására, a meglévő, szép üzletek, rendezett kirakatainak, épülethomlokzatok, portálok ízlésformáló szerepére. A Kirakat Kiállítás elnevezésű programmal a nem rendeltetésszerűen használt, üresen álló kirakatok élettel, műalkotásokkal való megtöltése lenne a cél, ehhez a művészeti középiskolák és felsőoktatási intézmények hallgatóinak munkáit használják, legyen az szobor, dísztárgy, textilkép, grafika, vagy festmény.

A PALOMA születésnap vendége Wohlmuth István, a Belváros-Lipótváros Budapest V. kerület Önkormányzat Kulturális Tanácsnoka.

Időpont: 2014. május 22. 17:00

Helyszín: PALOMA fashion&art
V. Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. belső udvar 
www.facebook.com/PalomaBudapest

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Spring Flower Market

Spring Flower Market

Február ide vagy oda, hóesés, jegesedés, ónos eső mit se számít, mert  a Wild Flower Bar elhozza a tavaszt.

Forradalmi ötleté az első hely

Forradalmi ötleté az első hely

Ők lettek idén a Highlights of Hungary győztesei.

Pink Martini, új helyszínek

Pink Martini, új helyszínek

A Művészetek Völgye új kulturális élményeket érlel a jégtakaró alatt.

Hirdetés