Hirdetés

Kinnarps megoldások a tervezéstől a megvalósításig. 

Egy technológiai cég irodaterének megtervezése során a legfontosabb tervezői szempont, hogy a virtuális világ, illetve a megfogható, konkrét, személyes világ közé hidat tudjon építeni a tervező. Fokozottan igaz ez a megállapítás egy olyan cég esetében, ami a távközlési piacon részt vevő televíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltatójaként közvetlen kapcsolatokat, csatornákat épít ki a felhasználók felé, valamint a felhasználók között. A megrendelők világa pedig egy valóságos világ, valóságos igényekkel, vágyakkal, elvárásokkal. Egy tech-cég, akkor hibázik, ha nem képes a technológia valóságából az élet valóságába belelátni.

fotó © Kinnarps 

A UPC Magyarország piacvezető a hazai televíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltatások területén. Tavaly új irodába, új irodaházba költözött. Választásuk a IX. kerület dinamikusan fejlődő "üzleti negyedében" 2008-ban  Kertész András Tibor, Marián Balázs építészek tervei alapján felépült Haller Gardens irodaházra esett. A rendkívül nívós szolgáltatásokat nyújtó 32 000 nm alapterületű irodakomplexumban 6500 nm. -t bérel a UPC Magyarország. Szolgáltató központjuk költöztetésénél az egyszerűségre és az emberközeliségre kívántak törekedni, mint legfontosabb vállalati értékekre. 

fotó © Kinnarps

Fontos észrevenni, hogy a bevezetőben leírt elv kiemelkedő szerepet játszik a cég mindennapi életében is. Olyan munkakörnyezetre, belsőépítészeti kialakításra törekednek, ahol az "egyszerűség és az emberközeliség" adja az alapkaraktert. Ez képes valóságossá tenni a technicizált mindennapokat, ez segít emlékezni arra, hogy a megrendelő és a vele kapcsolatban álló munkatárs a legfontosabb érték. Végül a "két világ közötti hidat" a svéd Kinnarps tervezői, belsőépítészei és irodabútorai tették megfoghatóvá.

fotó © Kinnarps     

A legnagyobb kihívás, hogy egy helyre költözött az összes részleg, így a korábban elkülönülve működő osztályok most egy open office-ba kerültek. Ez számos akusztikai és tértervezési kihívás elé állította a projekten dolgozó belsőépítészeket, akikkel szorosan együttműködve nemzetközi szinten is jóváhagyott tervek alapján készítettük el a bútorozási koncepciót. A fogadótérben egyedileg kialakított impozáns letisztult recepciós pult és lobby várja a vendégeket.

fotó © Kinnarps

A munkatérben a csoportmunkák gördülékenységét szem előtt tartva bench típusú munkahelyek épültek ki, EM49típusú operatív görgős munkaszékekkel kiegészítve, amely valamennyi munkatárs számára könnyen és gyorsan testre szabható. Annak érdekében, hogy az egyterű irodákban lehetőség nyíljon a koncentrált munkavégzésre úgynevezett csendes zónákat és telefonáló kapszulákat csempésztek a térbe.  A jelentős mennyiségű IT eszköz miatt nagy hangsúlyt kapott a kábelmenedzsment is. Számos elegáns és letisztult ugyanakkor könnyen hozzáférhető megoldást alkalmaztak a tervezők: a tárgyalóasztalokba két oldalról nyitható Bi-Box , míg a munkaasztalokba nyílófedeles kábelkosaras kombináció könnyíti meg a kábelrengeteg kezelését és az áramellátást. A hatalmas teret a végelláthatatlan S alakban kígyózó vezetői asztalok teszik játékossá. Számos tárgyaló kapott helyet, amelyekbe 522-es tárgyalószék került, amely tökéletesen bírja a napi rendszeres igénybevételt, emellett nyitott, hívogató designja lehetővé teszi, hogy könnyedén kombináljuk más széktípusokkal is. A rögtönzött megbeszélésekhez kreatív és komfortos helyszínt biztosítanak a szoba a szobában koncepció elvén elhelyezett Incradible szófák.

fotó © Kinnarps

Az újonnan kialakított konyha merőben eltér az egyteres irodák szűkös ablaktalan helységeitől. Éppen ellenkezőleg olyan tágas és inspiráló megoldás született, amely nem csupán étkezőként funkcionál, hanem megbeszélésekre és munkára is alkalmas. Az egyedi kárpitos étkezőbútoroknak köszönhetően csoportosan is le tudnak ülni, így akár co-working részlegnek is tökéletes. Az otthonos bisztró hangulatot Polett étkezőszékek és Babila bárszékek teszik teljessé, elegáns, otthonos skandináv hangulatot adva a helységnek.

fotó © Kinnarps

fotó © Kinnarps

Zárásként egy kis nosztalgia. A hazai design és belsőépítészeti szakma számára valódi csúcsesemény volt, amikor Fónagy Dóra építész tervei alapján elkészült a UPC központi irodája a 1999 - 2001 között a Kinizsi utcában. Az egykori századfordulós dohányraktár átépítésére évekig hivatkozott a szakirodalom. Az ipari építészet újra felfedezésének csúcseseménye volt ez. A Haller Gardens irodaterét látva állítható, hogy 2015-ben a Kinnarps segítségével a UPC Magyarország hasonlóan nívós, karakteres irodai teret hozott tető alá.

szöveg:Octogon
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bútormentés

Bútormentés

Különleges újítás az ingatlanpiacon a fenntarthatóság jegyében.

Új vezető a Kinnarps Hungary Kft. élén

Új vezető a Kinnarps Hungary Kft. élén

Svéd szakember irányítja decembertől a magyar irodapiac egyik legjelentősebb szereplőjét.

Hirdetés