Az Agora Park és Showroom szoros versenyben, 35 nevező közül érdemelte ki Az Év Közösségi Terének járó díjat. 

A HB Reavis ingatlanfejlesztő csoport városléptékű projektjéhez kapcsolódóan létrehozott Agora Park és Showroom szoros versenyben, 35 nevező közül érdemelte ki Az Év Közösségi Terének járó díjat. A független szakmai zsűri Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje díjat is az Agora Budapestnek ítélte, ezzel a HB Reavis két kategóriában hozhatta el ingatlanszakma legjobbjának járó elismerést.

Február 8-án este ünnepélyes keretek között átadták Az Év Irodája 2017 díjait a Várkert Bazárban. Az Év Közösségi Tere kategóriában a zsűri azokat az építészeti szempontból is különleges, kreatív közösségi tereket értékelte, amelyek a minőségi kapcsolatok, a szabadidő és az innovatív gondolatok megosztásának egyedi vagy éppen újító helyszíneként szolgálnak.

A HB Reavis 5000 négyzetméteres közparkja, közepén az egyedülálló konténer-bemutatótermével egy olyan különlegesség, amit ebben a formában itthon még nem láthattak. A 6 darab, tengereket megjárt hajózási konténerből készült high-tech showroom igazán exkluzív módon, az építkezés helyszínén mutatja meg az épülő új városközpont, az Agora Budapest jövőbeli bérlőinek, hogyan épül leendő irodájuk. A 3 hónap alatt felépített épület terveit a MádiLáncos Stúdió készítette, egyedi bútorait pedig a Kinnarps biztosította A fejlesztő nemrég nyílt nap keretében engedett bepillantást a nagyközönség számára a Showroomba, amit a jövőben rendszeresen megismételnek majd.

Egyáltalán nem megszokott itthon az sem, hogy egy ingatlanfejlesztő a munkálatok idején közparkot alakítson ki a helyi közösség számára, de a HB Reavis szerette volna ezzel is kellemesebbé tenni számukra ezt az időszakot. Az első ütem építésének befejezéséig folyamatosan szerveznek itt közösségi eseményeket: február végéig például jégpályával várják a helyieket, ahol korcsolyabérlésre és oktatásra is lehetőség nyílik. Az év további részében pedig családi, kulturális és gasztroprogramokat terveznek a helyszínen.

Az Agora Budapest Showroom vetíti előre, hogy Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje kategóriában legjobbnak bizonyuló Agora Budapest révén hogyan újítja meg és teszi még élhetőbbé a környezetet a HB Reavis a lakók, a dolgozók és a fővárosi közösség számára. A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épülő díjnyertes fejlesztés a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese lesz, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti majd a fővárost, emellett változatos szolgáltatásokat is kínál majd. Az Agora Budapest így a fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is felkelthette a zsűri figyelmét. Az épületben a HubHub, a HB Reavis csoportszintű közösségiiroda-szolgáltatása is elérhető lesz, hiszen egy saját co-working iroda is helyet kap az épületben. Az Agorán olyan neves külföldi és magyar tervezők dolgoznak, mint a londoni székhelyű MAKE Architects és az ikonikus épületeket tervező hazai FINTA Stúdió.

„Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen erős versenyben elhozhattuk az ingatlanpiac két meghatározó díját. Köszönettel tartozunk a neves építészeinknek, a XIII. kerületnek és a fővárosnak, valamint minden további szereplőnek és kollégának, akik segítségével formálhatjuk ezt a városrészt. Jelenleg a fejlesztés első ütemén dolgozunk, amelynek kivitelezése tavasztól lép látványos szakaszába.” – mondta Jan Hübner, a HB Reavis magyarországi ügyvezetője.

Forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi díjat nyert a Budai Vigadó és a Gül Baba Türbéje

Nemzetközi díjat nyert a Budai Vigadó és a Gül Baba Türbéje

Emellett öt ezüstérmet is bezsebelhettek a magyar projektek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Mivel a szakértői vélemények szerint biztonsággal átültetni nem lehet, a kiviteli tervek módosításával óvják meg a fát.

Nem lehet autód, ha ebben a lakóparkban szeretnél lakni

Nem lehet autód, ha ebben a lakóparkban szeretnél lakni

A fejlesztők szeretnék, ha sikeres modelljük elterjedne a világon. 

Hirdetés