Hirdetés

A Galax minőségre építő innovatív, up-to-date szemlélete már a bemutatóterme kialakításán is szembetűnő.

Hirdetés

Tavaly ősszel újabb cég költözött az Infopark „A” épületébe. Kelet-Közép Európa első innovációs- és technológiai parkjának új „lakója” a Galax Kft.

Fotó © Földi Tamás

A cég több mint húsz éve kínál magas minőségű konferencia- és audió-vizuális technikát, a kvalitás iránti elkötelezettsége pedig naprakész tudást, a mai igények alapos ismeretét követeli meg; ez a habitus olvasható le a mindössze 67 négyzetméternyi tér belsőépítészeti koncepcióján is. A bemutatótermek designja általában – és a műfaj okán érthetően – kapcsolódik az időszerű irodai trendekhez, de hozzá kell tennünk, hogy jelenleg itthon még kevés showroom esetében látjuk az aktuális irányzatokhoz való igazodást.

Fotó © Földi Tamás

Persze érthető ez, hiszen friss az új, névvel még nem illetett irányzat, melynek  el-járásai mindenesetre tisztán lekövethetőek: DIY-jellegű, egyedi, így a személyességet hangsúlyozó kézműves tárgyak, berendezési elemek alkalmazása, és nem ritkán a topdesignnal való vegyítése. Jól látható, hogy a Galax bemuta-tóterem designkoncepciójának bázisát már ez a trend adja, ráadásul nem tisztán egyfunkciójú helyiségről van szó, hiszen egyben designstú-dió is, specifikus bemutatók, tréningek helyszíne e tér. A stíluskeverés nem ad kaotikus végeredményt a látványban, éppen ellenkezőleg: Juhász Veronika, Kéry Balázs finom, egyúttal merész megoldással, vizuálisan két részre osztották 

Fotó © Földi Tamás

 

Fotó © Földi Tamás

az enteriőrt.  A „fehér tér” a szemlélődés tere, nyersfából készült íróasztallal és információs pulttal, az ezt kiegészítő tárolóval, mely egyben bemutatópolc is, közöttük ergonomikus irodai szék; a háttérben álló magasfényű beépített szekrény szinte láthatatlanul integrálódik az enteriőrbe. Míg tehát itt a berendezésben a kézművesség dominál, a szomszédos, 4 méter hosszú, linóleummal borított, körbeülhető tárgyalóasztal uralta „fekete térben” a topdesign túlsúlya ér-
zékelhető, hiszen, miként ezt a design nyelvére kiválóan fordították le a belsőépítészek, ez itt már a szakmai elmélyülés terepe, a sok funkcióval kialakított konferenciatechnika-bemutató, melyet mesterien lágyít és koronáz meg a Czóbel Netti által tervezett és kivitelezett egyedi lámpakompozíció.

Szöveg: Molnár Szilvia
Építész: Juhász Veronika, Kéry Balázs
Fotó: Földi Tamás

Tervezés: Juhász Veronika, Kéry Balázs
Bútorok: Sarkadi Péter (Enter Team)
Egyedi lámpakompozíció: Czóbel Netti
Kivitelezés: FIT-OUT
Tervezés és kivitelezés éve: 2014
Alapterület (bruttó): 67 m2

A cikk nyomtatásban megjelent az OCTOGON magazin 2015/01 -es, 117 -es számában.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyarok étterme Amerikában
  • 2020-06-05 07:00
  • Deco

Magyarok étterme Amerikában

A TG Italiano tulajdonosai Los Angeles Downtown városrészében nyitottak éttermet.

Fából űrhajót - így tanítsunk gyerekeknek a térről

Fából űrhajót - így tanítsunk gyerekeknek a térről

Cseh András, a CAN Architects építésze magával ragadó TED-előadást tartott a térről való gondolkodás megismertetéséről.

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma
  • 2018-12-11 11:07
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma

Készüljünk együtt az ünnepekre! 

Hirdetés