Jó közérzet jó környezetben a UCMS Group Hungary új irodájában. 

A Városliget sarkán néhány éve Szász László és Kužniarski Tamás, valamint a Studió 100 munkatársainak tervei alapján felújított irodatorony új kontextust, ez által új lehetőséget teremtett a jövőbeli irodabérlők számára. Ráadásul Budapest egyik legnagyobb, de mindenképpen legismertebb közparkjának szomszédsága azt is jelenti, hogy az ide költöző cégek számára lehetőség adódik arra, hogy egészséges, emberközpontú, a munkatársak jó általános közérzetét biztosító környezetet teremtsen meg. 

fotó © Kinnarps

kép © Kinnarps

Ennek fontosságára a Kinnarps 2015-ös nagy trendkutatásának második fő fejezete hívja fel a tervezők, belsőépítészek és bútor gyártók, valamint a bérlők figyelmét. Ennek a fejezetnek a címe így hangzik: a KÖZÉRZET és a környezet kapcsolatára épülő tervezés. 

Tulajdonképpen fő elemeiben ennek az elvnek a mentén teremtettek a Kinnarps szakemberei megfelelő munkakörnyezetet a Hermina Towers egyik új bérlőjének. A UCMS Group Hungary a világ egyik vezető “kiszervezett üzleti folyamatokat (BPO)” nyújtó professzionális szolgáltatója. Ügyfeleik zömében Magyarországon is működő multinacionális és globális vállalatok, illetve meghatározó hazai cégek. A UCMS Group Hungary számára, azonban nem pusztán ezért fontos, hogy impozáns környezetben fogadják ügyfeleiket, hanem igényként fogalmazták meg azt is, hogy olyan munkateret kívánnak kialakítani, ami a munkatársaik számára ergonomikus és nagyban hozzájárul teljesítményük hatékonyságának fokozásához, illetve a munkahelyi környezet harmóniájához és belső kommunikáció sikerességéhez. A 112 főnyi létszám korösszetételét tekintve vegyesnek tekinthető, ezért több különböző igénynek kellett megfelelnie a Kinnarps-nak a terek kialakításakor. 

fotó © Kinnarps
  
 Fontos tehát kiemelni, hogy a tervezők nem munkahelyekben, hanem egy összetett rendszer, vagyis egy valódi “munka-környezet” megteremtésén dolgoztak. Tágabb kontextusként ott a Liget, míg egy szűkebb perspektívában nézve ott a megújult, felfrissült irodaház, végül az egymásra épülő körök és rétegek legbelső szintjén ott a munkatársakat körülvevő irodai környezet.

fotó © Kinnarps  

Ennek a logikának megfelelően csoportos munkahelyek bench elrendezésben épületek fel, ami támogatja a csoportmunkát és hatékonyan kihasználja a rendelkezésre álló teret. Emellett üvegfallal leválasztott telefonáló sarkokat is terveztek a Kinnarps szakemberei, így használva ki hatékonyan az iroda kisméretű “holt tereit”. Ezekben a szobákba kényelmes élénk színű fotelek és hozzájuk illeszkedő asztalok kerültek, hogy telefonbeszélgetésre és akár négyszemközti megbeszélésekhez is kényelmes, felszabadult atmoszférát teremtsenek. 

fotó © Kinnarps

fotó © Kinnarps

Az iroda különlegessége a könyvtár hangulatot idéző csendes zóna, ami lehetővé teszi, hogy a kollégák koncentrációt igénylő feladatok esetén ide elvonuljanak az egyteres iroda zajától. További kiemelendő, “közérzetjavító érdekesség”, hogy a fogadótérben egyedi falmatricás dekoráció és egy hinta teszi játékossá és barátságossá a teret. Mivel a cég munkatársai számos tárgyalást és partnertalálkozót bonyolítanak napi szinten otthonos ugyanakkor impozáns tárgyalók kerültek kialakításra. A közösségi szellem támogatásához pedig egy rendhagyó öltöző/társalgó is helyet kapott.

Projekt Manager: Turóczi IldikóKapcsolódó

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Emberközpontú építészet: várostervezéstől az irodabelsőkig

Az Agora Budapest londoni építésze és a Kinnarps „Next Office” szakértője tartott inspiráló előadást.

Mennyit ér a fenntarthatóság a belsőépítészetben?
  • 2018-01-31 20:38
  • Tér

Mennyit ér a fenntarthatóság a belsőépítészetben?

A fenntarthatóság rendkívül sürgető kérdés a jövő belsőépítészei számára. 

A jövő irodája Skandináv erdő stílusban
  • 2017-11-27 16:19
  • Tér

A jövő irodája Skandináv erdő stílusban

Skandináv erdő hangulatban született újjá a Kinnarps legújabb trendeket felvonultató bemutatóterme.

A formatervezés és a coworking kulisszatitkai

A formatervezés és a coworking kulisszatitkai

Miben nyújt mást a legfiatalabb hazai formatervező-nemzedék, hogyan egészíti ki munkájukat a design újságírás és mindez hogyan kapcsolódik a coworking terekhez?

Újdonságok és trendek a Stockholmi Design Hétről

Újdonságok és trendek a Stockholmi Design Hétről

Február 7.-én 15. alkalommal nyitott meg kapuit a Stockholmi Furniture & Light Fair.

A Mylan budapesti irodája
  • 2017-02-08 12:27
  • Tér

A Mylan budapesti irodája

A belső tér kialakítását a svéd irodabútor specialista Kinnarps magyarországi csapatára bízták.

Hirdetés