Az üveggel és az alumíniummal a legmerészebb álmok is megvalósíthatók.

A nyílászáró az egyetlen olyan épületszerkezet, amellyel minden nap fizikai kontaktusba kerülünk. Meghatározza a lakóépülethez kötődő komfortérzetet, s életminőséget befolyásoló jellege is van. A KAV Hungária az alumínium nyílászárók területén – Magyarországon egyedülálló módon – a lakóépületekre specializálódott, ráadásul úgy, hogy a cég működését az innováció, a magas minőség és az etikus viselkedés határozza meg. 

fotó COPYRIGHT SIGN Bujnovszky Tamás

Az üvegben és az alumíniumban olyan lehetőségek rejlenek, amelyek a statika és az anyagtudományok határát is feszegetik. Nem véletlen tehát, hogy a KAV mérnökcsapatának egy része, ma már kifejezetten csak fejlesztésekkel foglalkozik. Olyan termékek megvalósításán dolgoznak, amelyek alapjaiban változtathatják meg az üvegről és az alumíniumról alkotott elképzeléseinket. Ez az innovatív hozzáállás egyébként a kezdetek óta jellemzi a céget. A 2014-es alapításkor a cég vezetőjének, Lovász Károlynak az volt ugyanis a célja, hogy bebizonyítsa a nyílászárók szegmensében is lehet innovatív, kifejezetten az ügyféligényt zászlajára tűző mérnöki munkaközösséget építeni. A KAV speciális igényfelmérése és egyedi ötleteken alapuló kivitelezési munkaszervezése mára piaci branddé vált, amellyel versenytársaiknak és a piac többi szereplőjének is követendő példát mutatnak.

fotó COPYRIGHT SIGN Bujnovszky Tamás

A nyílászárók tervezése, gyártása az építkezés során ez az egyik legkomolyabb financiális tétel, emellett a megfelelő nyílászáró kiválasztása számos kényelmi, használati és esztétikai kérdést meghatároz. Ezek a szerkezetek nemcsak az épület jellegére, stílusára, lakóinak látásmódjára engednek következtetni, hanem az élethez nélkülözhetetlen fényt is biztosítják, valamint összekapcsolják a külső tereket a beltérrel. Azoknál a családi házaknál, amelyeknél a KAV csapata dolgozik, olyan megoldásokkal lehet találkozni, amit sokan megvalósíthatatlannak gondolnának.

A csapat ugyanis maximálisan kihasználja az alumíniumban, mint a leginnovatívabb építőanyag körben rejlő lehetőségeket, legyen szó nyitási módozatról, csomóponti kapcsolódásokról vagy éppen az üvegméretről. „Örülök annak, hogy meg tudták valósítani az összes elképzelésünket. Például a sarokablakokat nem látszó (üveg-üveg) illesztésekkel, az árnyékolás elrejtését úgy, hogy az esztétikusan nézzen ki minden oldalról, kívülről és belülről is egyaránt” – mesélte a KAV-ról a videóban is látható modern, nagy üvegfelelületekkel rendelkező minimál ház tulajdonosa. S kell ennél jobb referencia, ha belegondolunk, hogy ennek az ingatlannak a szépségét a nyugodt épülettömeg, a korszerű homlokzat és a transzparens nyílászárók harmóniája adja. 

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Inspirálódjon a napfényből | VELUX (X)

Inspirálódjon a napfényből | VELUX (X)

Így formálhatják az építészek az emberek életét.

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Hidrogél felhasználásával hoztak létre energiahatékony nyílászárót szingapúri kutatók

Hirdetés