Hirdetés

A belső tér kialakítását a svéd irodabútor specialista Kinnarps magyarországi csapatára bízták.

Könnyű egy start-up-nak irodát tervezni. Babzsák foteles, csocsó asztalos mobil munkahelyet, ami megmozgatja a fantáziát és a délután 5-kor beálló nyakat. Mi a helyzet azonban azokban a szektorokban, amelyek legfőbb értéke a megbízhatóság? Hogyan maradnak rugalmasak és innovatívak ott, ahol a kiszámíthatóságot követeli meg a vásárló? A bankszektor, a biztosítási vagy tanácsadó cégek, sőt a gyógyszeripar vezető márkáinak brandingje is a klasszikus értékeken nyugszik, mely értékek látszólag összeütközésbe kerülnek a változó munkavállalói igényekkel. De nem a Mylannél.

A Mylan, a világ harmadik legnagyobb gyógyszereket gyártó és forgalmazó vállalata, 2015-ben kezdte el kiépíteni budapesti szolgáltató központját. A gyorsan közel száz fősre nőtt iroda merőben új megoldásokat kívánt. Addigi, szerényebb és a belvárostól kívül esőbb központjukat 2015 szeptemberében egy Váci úti irodaházra cserélték. A belső tér kialakítását a svéd irodabútor specialista Kinnarps magyarországi csapatára bízták.

A recepció hangulatát a térben mindenhol megjelenő egyenes vonalak teszik elengássá. A fogadó térben domináns különböző szürke árnyalatok, az egyszerű, hivalkodás mentes logó és a cég lényegre törő, komoly hitvallása a recepció falán mind előkészítői a későbbi iroda térben kibontott visszafogott stílusnak.

Az irodában a Mylan logójának színei jelennek meg, a szürke és a kék, amik már önmagukban nyugalmat árasztanak. Az open office kanyargó asztalsorai sokkal jobban megbontják a teret, mint a legtöbb irodában látható, egyenes vonalú elrendezés, lényegesen nagyobb személyes teret biztosítva ezzel a dolgozóknak. A csillag alakú, organikus elrendezés ráadásul jobb helykihasználást is eredményez. A teret domináló open office mellett megjelennek a különböző méretű tárgyalók, amik a kiscsoportos munkamegbeszéléseknek és tréningeknek adnak helyet.

A pihenést és kikapcsolódást szolgáló helyiségek berendezése az 50-es évek svéd bútordivatját követik. Ezen stílus újra felfedezése gyakorlatilag a skandináv belsőépítészeti trend elterjedésével esik egybe mégis Magyarországon kevés enteriőrben fedezhető fel. Ennek a stílusnak a titka a nagyon magas minőségű anyagok használatában és az egyszerű, klasszikus vonalvezetésben rejlik, ami alkalmassá teszi elegáns terek berendezésére. A Mylan irodájába különösen jól mutat, hiszen pont megbízhatósága és tartóssága miatt kedvelik ezeket a stílusú bútorokat.

A nyugalmat árasztó tér visszafogott szín és formakezelése kielégíti a modern munkavállaló igényeit. A különböző méretű meeting room-ok és pihenő szobák, valamint az open office optimalizálása megfelelnek a legújabb irodai trendeknek. A gyógyszeripari óriással szemben támasztott vásárlói elvárások, a megbízhatóság és magas minőség, egyértelműen visszaköszön nem csak a Mylan cég szintű arculatában, de budapesti irodájában is.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

"Ne zserbó legyen, hanem gyümölcskenyér"

Tervezői meetup a jövő irodatereinek perspektíváiról.

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Svéd design és kényelem a Játékszínben

Interjú Bank Tamással, a belső tereiben is folyamatosan megújuló Játékszín igazgatójával.

Playground - játékos iroda otthon 2.

Playground - játékos iroda otthon 2.

Miért jó a skandináv design az otthonról dolgozóknak?

Hirdetés