A Sex Pistols és II. Erzsébet királynő is egy karnyújtásnyira a magyar címfestőtől

LEJÁTSZÁS:

«
»
0.7X 1X 1.2X 1.5X 1.7X 2X

A címfestés, üvegaranyozás mestersége hazánkban a kevéssé ismert szakmák közé tartozik. Nem csoda, hiszen Magyarországon kihalófélben van a címfestés, alig foglalkozik vele valaki. Így talán sokakban merül fel a kérdés, hogy egyáltalán mit takar ez a tevékenység. Utánajártunk ennek a különleges szakmának, melyről annak mesterei is keveset beszélnek. A Londonban élő Bondár Róbert címfestő, üvegaranyozó művésszel beszélget Molnár Zsuzsanna az Octogon podcastben. 

Bondár Róbert autodidakta módon sajátította el a címfestés és üvegaranyozás technikáját, melyet mára olyan magas szintre emelt, hogy olyan megbízói vannak, mint az Sex Pistols egykori managérnek fia, Joe Corre, de olyan londoni üzlettől is kapott már felkérést, melyet II. Erzsébet brit királynő tüntetett ki.

Robival beszélgetünk arról, hogy hogyan vált London egyik legkeresettebb üvegaranyozójává és, hogy Magyarországon miért nem találkozunk aranyozott portállal ellátott üzletekkel, de mindenek előtt azt járjuk körbe, hogy mit takar a címfestés és üvegaranyozás, ez a tradicionális kézműves szakma, amiről akár azt is hihetnénk, hogy ma már nem létezik.

A címfestésről a jövő év eleji Octogon magazinban közlünk hosszabb cikket, más perspektvából megközelítve a témát. A lap elérhető lesz az újságárusoknál és elő is fizethető.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Magyar címfestő a Sex Pistols és a brit királynő közelében

Magyar címfestő a Sex Pistols és a brit királynő közelében

Bondár Róbert egy fiatal srác, aki aranyba borította London üzleteit.

Mi az a homlokzatlízingelés, és mire jó a használt farmer az építészetben?

Mi az a homlokzatlízingelés, és mire jó a használt farmer az építészetben?

Többek közt erről beszélgetett Horváth Bálint, a Holland Királyság Nagykövetségének körforgásos gazdasági tanácsadója a B+H építészeivel.

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Tovább bővítheti szolgáltatási palettáját a KÉSZ csoport

Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója az Octogon podcastben.

Hirdetés