Hirdetés

Indul a CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázat.

„Egy aprócska pince turisztika információs ponttá, vagy egy kerti melléképület inspiratív munkahellyé alakítását soha nem egyszerű egy országos műemléki épület tetőjének minőségi felújításával összehasonlítani, de a cél közös. Az építészeti minőséget megtalálni és azt bemutatni, hogy bármilyen funkcióról legyen szó, a kerámia tetőcsérép bárhol megtalálja helyét” – hangzott el az előző évi CREATON építészeknek és építészhallgatóknak kiírt pályázata 2019 tavaszán megtartott eredményhirdetésen. Idén is várja a zsűri az értékes, kreatív és változatos funkciójú épületeket – nem csak CREATON kerámia tetőcseréppel fedve. Újdonság, hogy 2019-ben a CREATON kerámia tetőcserepei mellett a cég beton tetőfedő anyagaival fedett vagy tervezett épületekkel is lehet pályázni.

Látványos és változatos, kreatív és indokolt, egyszerű és bonyolult

Bármelyik kategóriába tartozó tetőmegoldás lehet nyertes, mint ahogy a felhasznált tetőcserép mennyisége sem döntő. 2018-ban a nyertesek között volt aprócska épület és országosan elismert műemlék is. A zsűri azt figyeli, hogyan illeszkedik egy jól megtervezett épület tervezői koncepciójához a tető, az egész épületet egyben értékeli. 

A zsűri tagjai az elmúlt évek közel 160 pályamunkájához hasonló, változatos mezőnyt várnak idén is az építészek és építészhallgatók számára mára hagyománnyá vált megmérettetésen.

Gyakorló építészek nem csupán kész épülettel indulhatnak, de már terv szinten is benyújthatják munkáikat. A hallgatók természetesen terveikkel tehetnek tanúbizonyságot kreativitásukról és arról, hogyan válik kezeik között egy kerámia tetőcseréppel vagy egy beton tetőfedő anyaggal fedett tető a tervezési koncepció részévé.

A CREATON South-East Europe Kft. évekkel ezelőtt meghatározott célját minden évben eléri, hiszen újabb és újabb szép tetők kerülnek a referenciák közé. És mi lehet más a cél, mint e pályázattal - a kerámia és beton tetőcserepeket felhasználó építészek munkájának elismerése mellett - bemutatni, milyen sokszínűen és milyen sokrétűen felhasználható ez a tradicionális, mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép, illetve hogyan alkalmazható a CREATON kínálatában elérhető beton tetőfedő anyag.

A pályázatról

A CREATON South-East Europe Kft. 2019. évi pályázatának összdíjazása építészek kategóriájában 800 000 Ft, hallgatói kategóriában 300 000 Ft. A november 30-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. A pályázás feltétele, hogy a jogosult tervező az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy beton tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy beton tetőfedő anyag fedje vagy burkolja.

A hallgatói munkák esetén feltétel, hogy a pályázó a benyújtott terveken egyértelműen a CREATON kerámia tetőcserepeket és/vagy CREATON beton tetőfedő anyagokat az alkalmazástechnikában előírtak szerint használja.


Bíráló bizottság

Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA alelnöke
Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem docense
Horváth Sándor, egyetemi adjunktus, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezettani Tanszék
Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Láris Barnabás, okl. építészmérnök, a 2018. évi pályázat nyertese
Baloghné Tóth Szilvia, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)
Jancsár Péter, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)

Pályázati határidők

A pályázat benyújtási határideje: 2019. november 30.
Bírálat: 2020. január végéig
Díjátadó ünnepség: 2020. első negyedévében
 
További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető: Build-Communication Kft. T: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu

További információ a CREATON South-East Europe Kft. termékeivel, műszaki megoldásaival kapcsolatosan:
E-mail: info@creaton.hu
Bővebb információ: www.creaton.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Innovatív építészet - Holisztikus Design Díj

Innovatív építészet - Holisztikus Design Díj

Innovatív termékeket tervezel, kommunikációval foglalkozol vagy éppen egy fenntartható épület tervein dolgozol? Egy pályázat azoknak, akik új ötleteket generálnak az építészet, kommunikáció, interior, termék és koncepció kategóriákban.

Egyedül nem megy!

Egyedül nem megy!

Meghirdették a 2019-as Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot, fiatal tervezők pályázhatnak.

Mőcsényi Mihály-díj

Mőcsényi Mihály-díj

A tájépítészről elnevezett díj célja az innovatív,  szakmában jelentős múlttal rendelkező tájépítészek kitüntetése.

Hirdetés