A siker arra ösztönözte a magyar designmárkát, hogy kiterjessze a közös munkát új, kreatív tehetségekkel.

Az iF DESIGN AWARD 2021 sikere arra ösztönözte a Plydesign magyar designmárkát, hogy kiterjeszti a közös munkát új, kreatív tehetségekkel, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben. 2021. július 31-ig van lehetőség benyújtani a terveket.

A Plydesign designmárka FRIGATE székcsaládja elnyerte a rangos nemzetközi díjat, az IF DESIGN AWARD-ot Termék kategóriában – a díj 67 éves fennállása óta nem volt még arra példa, hogy magyar bútor megkapja ezt a szakmai elismerést. FRIGATE szék különleges gyártási innovációt valósít meg, melynek keretében a német Danzer vállalat által kifejlesztett 3D-furnért hagyományos idompréselt technológiával ötvözi, így téve a terméket szélesebb közönség számára is elérhetővé.

Az iF DESIGN AWARD sikere arra ösztönözte a Plydesign márkát, hogy kiterjessze a közös munkát új, kreatív tehetségekkel, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben.

A pályázat célja a fiatal tehetségek felkarolása, a Plydesign-nál felhalmozott tapasztalat, know-how megosztása és az új ötletek, koncepciók hasznosítása, potenciálisan gyártásba vétele.

A pályázók megmérettethetik magukat, lehetőséget kapnak munkájuk bemutatására és akár ötletük gyártásba- és piacra vitelére. Bár a pályázat végén csak két díjazott lesz, mégis minden résztvevő nyerhet vele: regisztráció után a pályázók a technológiával kapcsolatos, máshol nem elérhető háttéranyagokhoz, előadásokhoz férhetnek hozzá, betekinthetnek egy működő designvállalkozás működésébe, releváns visszajelzéseket kaphatnak. 

A PLY DESIGN HOUSE zsűrizésében olyan szaktekintélyek vesznek részt, mint a 3D furnér egyik eredeti feltalálója és a Reholz, majd Danzer cégek ügyvezetője, Jörg Förster, Babits Tamás a Plydesign Kft. alapítója és tulajdonosa, és a Licit Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, Cselényi Krisztina a Magyar Formatervezési Tanács tagja és az Európai Bútorszövetség (EFIC) elnökségi tagja, Kerékgyártó András DLA, a Plydesign Kft. vezető tervezője és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanársegédje, Juhász István DLA, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, Tremmel Ádám, a Licit Kft. gyártásvezetője, valamint Kiss Milán, a Licit Kft. fejlesztési vezetője.

A pályázati felhívás és mellékletei megtalálhatók a Plydesign online felületein.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Plydesign 3D-ben

Plydesign 3D-ben

A Plydesign teljes kollekciója elérhető a pCon adatbázisában. Molnár Zsuzsanna korábbi írását a digitális világ és az építészet, illetve a design kapcsolatát vizsgáló szeptemberi tematikánk kapcsán osztjuk meg újra.

„Első magyar gyártóként csatlakoztunk a pCon közösségéhez”

„Első magyar gyártóként csatlakoztunk a pCon közösségéhez”

A Plydesign teljes kollekciója elérhető mostantól a pCon adatbázisában.

Hirdetés