Mink András Rajk Lászlóval készített 2009-es életútinterjújának kibővített, szerkesztett változata.

Web:https://www.facebook.com/events/2775125635839266/...
Kezdődik:2019 November 21. 18:00, Csütörtök
Végződik:2019 November 21. 20:00, Csütörtök
Hely:CEU Auditórium
Település:Budapest
Cím:Nador u. 9.

 

Rajk Lászlóval 2009-ben készített életútinterjút Mink András – ennek egy 2019-es beszélgetéssel kibővített, szerkesztett változata jelenik meg a Tények és Tanúk sorozatban.

A kötetről és a gazdag életpályáról Kis János filozófussal, Rainer M. János történésszel, Sasvári Edit művészettörténésszel és Tarr Béla filmrendezővel Mink András beszélget a CEU Auditóriumában.

A könyvről

Gazdag életpálya tárul elénk a második világháború utáni magyar történelem prizmáján keresztül. A kivégzett kommunista politikus fia neve elvesztése, az árvaház, az 56-os forradalom, majd a romániai száműzetés időszaka után fiatalon a rendszerkritikus művészeti formák iránt érdeklődő építész lesz. A 70-es években csatlakozik a formálódó demokratikus ellenzékhez; a hazai szamizdat egyik megteremtője, az SZDSZ politikusa, majd parlamenti képviselője, mindeközben pályáját sosem feladó, alkotó építész és látványtervező, akinek olyan munkák kötődnek a nevéhez, mint a budapesti Lehel Csarnok épülete, vagy a Megáll az idő, A londoni férfi és az Oscar-díjas Saul fia filmek látványtervei. Fotók és dokumentumok idézik meg a pálya személyes emlékeit, Rajk politikai és művészi tevékenységének fordulópontjait; az olvasást a történeti hátteret összefoglaló jegyzetanyag és annotált névmutató segíti.


Hirdetés