Web:https://www.facebook.com/events/747152282378134/#
Kezdődik:2019 Október 05. 18:00, Szombat
Végződik:2019 Október 05. 21:00, Szombat
Hely:KÉK- Contemporary Architecture Centre
Település:Budapest
Cím:Bartók Béla út 10-12.

 

Olyan ikonikus figuráknak köszönhetően, mint Walter Gropius, Buckminster Fuller vagy Frank Lloyd Wright, az előregyártás kétségkívül elnyerte a helyét az építészeti narratívában. Az elmúlt száz évben a világ minden tájáról láthattuk a moduláris építészet lenyűgöző példáit, létjogosultságát igazoló érveket, különösen a lakhatás kontextusában. A technológiai kifinomultság és a kommunikáció jelenlegi szintjén, érdemes az előregyártás fogalmát áttekinteni, mely a gyárakat és raktárakat építészeti műhelyekké alakítva új megoldást jelenthet többek közt a fenntarthatóság és az energiahatékonyság problémáira.

A The Reasons Offsite virtuális kiállításhoz kapcsolódóan Pablo Jimenez-Moreno építész előadása olyan szimbolikus lakhatási projekteket elevenít fel, amelyek pénzügyi vagy gyártási szempontból kudarcot vallottak, hogy a moduláris építészet összetettségére és törékenységére emlékeztessen minket. Az előregyártás mindig helyes válasz lesz; mindazonáltal tisztában kell lennünk azzal, hogy több száz új kérdést vet fel.

Pablo Jimenez-Moreno az Edinburgh-i Egyetem ‘Edinburgh School of Architecture and Landscape Architecture’ (ESALA) PhD hallgatója. Építészmérnöki diplomáját a Glasgowi Művészeti Akadémián szerezte. Kutatási területe, hogy a tömeges testreszabás és az építészeti előregyártási folyamatok hogyan kapcsolódnak a fenntarthatósághoz és az energiahatékonysághoz. A „Zero Energy Mass Custom Homes” (ZEMCH) hálózat aktív tagja, rendszeresen jelennek meg tudományos publikációi a témában. Az Edinburgh-i Egyetemen oktatója, a Newcastle-i Egyetem vendégoktatója. Betonszobrait a Skót Királyi Művészeti és Építészeti Akadémián állította ki, a „ The Reasons Offsite” kiállítás társ-szerzője. Építészként Mexikóban és Skóciában tevékenykedett.

Az előadás nyelve angol, ingyenesen látogatható, regisztrációhoz nem kötött.


Hirdetés