Hirdetés

2020. április 3-án Athénban rendezik meg a 12. Saint-Gobain Gypsum International Trophy. A világ minden pontjáról mintegy 78 projekt versenyez hat kategóriában, összesen 14 díjat fognak kiosztani. 

Web:http://www.saint-gobain-gyproc.com/trophies/what-are-trophie...
Kezdődik:2020 április 03. , Péntek
Végződik:2020 április 03. , Péntek
Település:Athén

 

A pályázók közül vannak, akik már meglévő struktúrákra építenek, és vannak olyanok is, akik valami teljesen újat hoznak létre. 1989 óta a Saint-Gobain Gypsum International Trophy egy igazi referencia-eseménnyé vált, amely a gipszkarton és vakolatok jegyében a legszebb, és egyben környezetbarát épületeket keresi.

A Trophy nagyban összefügg a Saint-Gobain globális vállalásával: a cégcsoport elkötelezte magát amellett, hogy 2050-ig zéró szén-dioxid kibocsátású vállalattá váljon. Már most is sokat tesznek azért, hogy javítsák az energiahatékonyságot, csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást az építőiparban, ennek egyik fontos állomása a Trophy.

A Grand Prix Danish Odeon koncertterem épülete, a Trophy egyik korábbi nyertes projektje - Fotó: Lasse Hyldage
A Trophy azokat a projekteket mutatja be, amelyekben a vállalkozások a Saint-Gobain Gypsum megoldásait használják a fenntarthatóság, a kényelem, a biztonság és az esztétika jegyében, és amelyek hozzájárulhatnak egy környezetbarát világ felépüléséhez. A Saint-Gobain világelső az innovatív, hatékony és fenntartható vakolatok, szárazépítési és mennyezeti rendszerek piacán.

A versenyen indulhatott bármilyen gipszkarton rendszerek szerelésére szakosodott szakember, vállalkozás. Feltétel volt, hogy munkájukkal nem vehettek részt korábbi Trophy versenyen, és az épületeknél a Saint-Gobain gipsztermékeit és rendszereit használták. A műveket egy kilenc tagú zsűri fogja elbírálni, a győzteseket hivatalosan az athéni gálán nevezik majd meg.

Hat kategóriában indulhattak a résztvevők, a projektek lehettek teljesen új, vagy felújított épületek, kisebb vagy nagyobb projektek egyaránt: Gipszkarton, Gipszes vakolatok és glettek, Álmennyezetek, Lakóépületek, Középületek, Innováció és fenntarthatóság.

Mint látjuk, külön szekciót kapott az Innováció és fenntarthatóság, amely olyan projekteket vonultat fel, melyben innovatív megoldásokat kínálnak a beltéri levegő kezelésére vagy a gipszes glettek szokásostól eltérő felhasználására.

Korábban olyan projektek neveztek, mint a Bécsi Corner irodaház, a Sándor-palota, a Telenor törökbálinti székháza, a felsőtárkányi Bambara Hotel, a makói Glórius Hotel, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének épülete a Zsolnay-negyedben, vagy a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudmányi Kar épületének Makovecz Imre által tervezett „gipsz erdő” előcsarnoka. Utóbbi projekt 2002-ben a Gypsum Trophy „Gipszes glettek és vakolatok” kategóriában első díjat nyert.

További részletekért kattintsatok ide.


Hirdetés