Hirdetés

Útmutató a casco biztosítás kötéshez (X)

Több oka is lehet, amiért érdemes számításba venned a casco biztosítás megkötését. Mindenekelőtt fontos tudni, hogy az utóbbi két évben a szolgáltatók rendkívül kedvező feltételeket kínálnak. Ezen kívül a termék kiemelkedő kárstatisztikai eredményeket tudhat magáénak a felgyorsult piaci versenyben. Végül ne feledkezzünk meg arról, hogy egy gépjármű magas anyagi és szellemi értékkel rendelkezhet, ezért fontos a megóvása. Cikkünkben útmutatót kínálunk a casco biztosítás megkötéséhez.

 

Mit jelent a casco biztosítás?

A “casco” mozaikszó az angol „casualty” (sérülés, baleset), és „collision” (ütközés) kifejezésekből álló rövidítés. A biztosítás segít megvédeni az autót a lopás, rablás, baleset vagy az időjárási viszontagságok által okozott totál- és elemi károktól. A kockázatviselés függ a befizetett díj és az önrész összegétől, a gépkocsi értékétől, valamint egyéb tényezőktől. Ezért is érdemes átfutnod a Biztoshely casco biztosítás kisokosát. 


A szolgáltatás legfontosabb előnyei

  • a fedezetek bővíthetősége
  • önhibás balesetek védelme
  • fedezet betörés vagy lopás esetén
  • helyettesítő gépjármű igénylés lehetősége, valamint
  • teljes körű biztosítás.Elsődleges szempontok

Mielőtt megkötnéd a szerződést, nélkülözhetetlen, hogy végiggondold, mihez van rá szükséged. Baleset, tűzkár, esetleg kiegészítő poggyász biztosítást szeretnél? Ez utóbbi kritérium segíthet kiválasztani a legmegfelelőbb társaságot, majd a legoptimálisabb alternatívát. Szintén elengedhetetlen, hogy mindig teljeskörűen tájékozódj a díjszabásról és a díjcsökkentő tételekről. Nézzük meg részletesen, mi mindent ajánlott áttekinteni.

   - Díjak: A rendszeres összeget a fedezetek, valamint a gépjármű értéke fogja meghatározni. Az önrészt százalékos és pénzbeli formában is be kell fizetni, ha pedig káresemény történik, a nagyobb összeg kerül levonásra. Casco biztosításnál minél nagyobb az önrész, annál alacsonyabb a díj.
   - Típusok: Az alapvédelem főleg baleseti veszteségekre jelenthet megoldást. Ezzel szemben a kiegészítő opció lehet például a szélvédők cseréje vagy az ablak betörése elleni védelem is. Az sem mindegy, hogy egy már meglévő szerződésről váltanál, új járművet vásárolnál vagy használt kocsit szereznél be, ezek mindegyikére más-más feltételek jellemzők.
    - Kiegészítő lehetőségek: Számos engedmény létezik, mint például az úgynevezett együttkötési vagy az éves díj egyösszegű befizetése után járó kedvezmény. Ezek a lehetőségek díjmérséklést kínálnak a szükséges feltételek teljesülése esetén.


A casco biztosítás egyéb tudnivalói

A casco biztosítás ugyan nem kötelező, de hitelre történő gépkocsi vásárlásnál a bank megszabhatja feltételként. Az adott pénzintézet is tudni akarja ugyanis, hogy kár esetén vissza fogja kapni a követelését. Ha már megkötötted a szerződést, akkor se felejtsd el a jövőben rendszeresen frissíteni és ellenőrizni. Amennyiben nem vagy meggyőződve arról, melyik társaságot válaszd, kérd ki egy biztosítási szakértő véleményét, hiszen a konzultáció segíthet a lehető legjobb döntés meghozatalában. 
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan védekezhetünk a napelem ellopása és megrongálása ellen?

Hogyan védekezhetünk a napelem ellopása és megrongálása ellen?

Érdemes biztosítást kötni és van monitorozási megoldás is.

Antik boltból galéria – Percz János kiállítás

Antik boltból galéria – Percz János kiállítás

Az Amikor Galéria a Határátlépés – Kiállítás Percz János (1920-2000), a magyar Giacometti életművéből című tárlattal debütál

Háztoborzás

Háztoborzás

2024-ben a ‘70-es években épült házak jelentkezését várja a Budapest100 

Hirdetés