Hirdetés

Egyben segítene hasonló profilú vállalkozások elindításában is.

Íme a fenntartható építőipari megoldások egyik úttörője: a kanadai Halifax területén tevékenykedő Goodwood Plastic Products Ltd. összegyűjti a város újrahasznosítható műanyagának 80 százalékát, és építőelemeket készít belőlük (a maradék 20 százalékot pedig más területeken hasznosítják újra). A céget 2018-ban alapította Dan Chassie, amikor látta, hogy a műanyag hulladék kezelése sokszor mekkora probléma, és mennyire tanácstalanok a helyi hatóságok a felhasználásukat illetően. Fotó: Mike Chassie

A műanyag „fűrészáru” fúrható, szögelhető és ragasztható akárcsak fából készült társai, az építőanyag a piknikasztaltól kezdve a parkban lévő padokon át a mezőgazdasági struktúrákhoz is jól hasznosítható.

A Goodwood neve először tavaly decemberben vált ismerté, amikor összeállt a Sobeys élelmiszerbolt-hálózattal, amelynek egyik parkolóját a környék hulladéklerakóiból származó műanyaggal burkolták le. A Goodwood alelnöke, Mike Chassie bízik abban, hogy tevékenységük hatására sok hasonló profilú vállalkozást indítanak majd el a régióban, amihez a Goodwood az üzleti modellt, tudást és tapasztalatot tud szállítani másoknak: „A műanyaggal rengeteg dolgunk van, nem fog eltűnni, ellenben meg kell találni a módját annak, hulladék helyett hogyan tekinthessünk rá erőforrásként – ezért jött létre a Goodwood.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szemléletes ábrák kerülnek az egyszerhasználatos műanyagokra

Szemléletes ábrák kerülnek az egyszerhasználatos műanyagokra

Egy 2019-es európai uniós irányelvet ültetnek át a gyakorlatba a nyártól.

Úszódresszként küldi vissza a tengerbe a kihalászott műanyagot

Úszódresszként küldi vissza a tengerbe a kihalászott műanyagot

A tevékenységért Lefteris Arapakis Young Champions of the Earth díjat kapott.

Kenyai női startupra kapta fel a fejét a designvilág

Kenyai női startupra kapta fel a fejét a designvilág

Nzambi Matee újrahasznosított műanyagból készít járó, és ezért már ENSZ-díjat is kapott.

Hirdetés