Hirdetés

Egyben segítene hasonló profilú vállalkozások elindításában is.

Íme a fenntartható építőipari megoldások egyik úttörője: a kanadai Halifax területén tevékenykedő Goodwood Plastic Products Ltd. összegyűjti a város újrahasznosítható műanyagának 80 százalékát, és építőelemeket készít belőlük (a maradék 20 százalékot pedig más területeken hasznosítják újra). A céget 2018-ban alapította Dan Chassie, amikor látta, hogy a műanyag hulladék kezelése sokszor mekkora probléma, és mennyire tanácstalanok a helyi hatóságok a felhasználásukat illetően. Fotó: Mike Chassie

A műanyag „fűrészáru” fúrható, szögelhető és ragasztható akárcsak fából készült társai, az építőanyag a piknikasztaltól kezdve a parkban lévő padokon át a mezőgazdasági struktúrákhoz is jól hasznosítható.

A Goodwood neve először tavaly decemberben vált ismerté, amikor összeállt a Sobeys élelmiszerbolt-hálózattal, amelynek egyik parkolóját a környék hulladéklerakóiból származó műanyaggal burkolták le. A Goodwood alelnöke, Mike Chassie bízik abban, hogy tevékenységük hatására sok hasonló profilú vállalkozást indítanak majd el a régióban, amihez a Goodwood az üzleti modellt, tudást és tapasztalatot tud szállítani másoknak: „A műanyaggal rengeteg dolgunk van, nem fog eltűnni, ellenben meg kell találni a módját annak, hulladék helyett hogyan tekinthessünk rá erőforrásként – ezért jött létre a Goodwood.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Az újrahasznosított műanyagból készült szék, amelynek előállításához elég egy perc

Új szelek fújnak a formatervezés világában.

A Tiszai PET Kupa már jóval több, mint egy hulladékgyűjtő kezdeményezés

A Tiszai PET Kupa már jóval több, mint egy hulladékgyűjtő kezdeményezés

A Palackorrú Lebegő Kikötő projekt keretében a folyón összeszedett hulladékból kikötőt építettek. 

Újra itt a Műanyagmentes Július

Újra itt a Műanyagmentes Július

Bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának mellőzését.

Hirdetés