Hirdetés

Újabb nemzetközi elismeréssel gazdagodott a BudaPart

Ingatlanfejlesztő kategóriában díjazták a projekt A és C lakóépületeit építtető Property Marketet.

A nemzetközi Outstanding Property Award London 2019 (OPAL) versenyen Ingatlanfejlesztő kategóriában díjazták a BudaPart Otthonok A és C lakóépületeit építtető Property Marketet. A versenyre 2019 decemberéig lehetett benyújtani a pályamunkákat, a nyerteseket végül a 23 tagú nemzetközi zsűri választotta ki. 

A versenyre a világ minden tájáról érkeztek pályázatok, így kiemelkedő eredménynek számít, hogy a Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló beruházás tavaly átadott épületeivel nemzetközi elismerésben részesült. 

A pályázatok elbírálásánál a nemzetközi zsűri – melynek tagja volt többek közt Michele Salvi, a Zaha Hadid építész iroda munkatársa is –,  a tervezés és kivitelezés minősége mellett kiemelt figyelmet fordított a közösség és a lakók számára nyújtott szolgáltatásokra, rekreációs lehetőségre, valamint az épületek környezetére.

Az ingatlanpiaci szakértők a díjjal a lakóépületek mellett ezáltal a BudaPart komplexitását, a folyamatos infrastrukturális-, humánerőforrás- és közlekedésfejlesztést is értékelték.

A városnegyedben számos új szolgáltatás, többek között óvoda, orvosi rendelő, szupermarket, gyógyszertár, pékség, éttermek, valamint különböző kikapcsolódási lehetőségek, köztük sportpályák és napozóstrand is várja majd a lakókat, dolgozókat, valamint az idelátogatókat. A BudaPart további előnye a zöldfelület magas aránya: a beruházás végére az 54 hektár közel fele zöldfelület marad, ezáltal a városnegyed az urbánus városi nyüzsgés mellett egyaránt megteremti a természet- és vízközeli nyugalmat is.

„Örömteli hír ezekben a mindannyiunk számára kihívásokkal teli időkben, hogy egy újabb rangos nemzetközi elismerést nyert el a beruházásunk, ami nemcsak a lakóházak, hanem a teljes BudaPart projekt sikerét is jól mutatja – mondta Dr. Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója. – A városnegyed a modern és minőségi élettérrel, valamint a szolgáltatások és lehetőségek tárházával nyújt egyedülálló élményt a Kopaszi-gát szomszédságában, Budapest egyik legkeresettebb városrészében. A fejlesztésünk folyamatos, aminek köszönhetően hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik a beruházás: a közeljövőben további két lakóházat adunk át, valamint az első bérlők is beköltözhetnek a BudaPart GATE-be, a városnegyed első irodaházába.”

Forrás: közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Donautica napvédelme az építészeti arculat lényeges része is

A Donautica napvédelme az építészeti arculat lényeges része is

Négycsillagos étterem és hotel a faddi Duna-holtág partján.

Már nyomtatnak is szélturbinát

Már nyomtatnak is szélturbinát

Sokkal hatékonyabbá válnak így a szélerőművek.

Új standard a magyar építőiparban

Új standard a magyar építőiparban

Alapjaiban változtatja meg az anyaggazdálkodást a BauApp új kezdeményezése.

Hirdetés