Újabb nemzetközi elismeréssel gazdagodott a BudaPart

Ingatlanfejlesztő kategóriában díjazták a projekt A és C lakóépületeit építtető Property Marketet.

A nemzetközi Outstanding Property Award London 2019 (OPAL) versenyen Ingatlanfejlesztő kategóriában díjazták a BudaPart Otthonok A és C lakóépületeit építtető Property Marketet. A versenyre 2019 decemberéig lehetett benyújtani a pályamunkákat, a nyerteseket végül a 23 tagú nemzetközi zsűri választotta ki. 

A versenyre a világ minden tájáról érkeztek pályázatok, így kiemelkedő eredménynek számít, hogy a Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló beruházás tavaly átadott épületeivel nemzetközi elismerésben részesült. 

A pályázatok elbírálásánál a nemzetközi zsűri – melynek tagja volt többek közt Michele Salvi, a Zaha Hadid építész iroda munkatársa is –,  a tervezés és kivitelezés minősége mellett kiemelt figyelmet fordított a közösség és a lakók számára nyújtott szolgáltatásokra, rekreációs lehetőségre, valamint az épületek környezetére.

Az ingatlanpiaci szakértők a díjjal a lakóépületek mellett ezáltal a BudaPart komplexitását, a folyamatos infrastrukturális-, humánerőforrás- és közlekedésfejlesztést is értékelték.

A városnegyedben számos új szolgáltatás, többek között óvoda, orvosi rendelő, szupermarket, gyógyszertár, pékség, éttermek, valamint különböző kikapcsolódási lehetőségek, köztük sportpályák és napozóstrand is várja majd a lakókat, dolgozókat, valamint az idelátogatókat. A BudaPart további előnye a zöldfelület magas aránya: a beruházás végére az 54 hektár közel fele zöldfelület marad, ezáltal a városnegyed az urbánus városi nyüzsgés mellett egyaránt megteremti a természet- és vízközeli nyugalmat is.

„Örömteli hír ezekben a mindannyiunk számára kihívásokkal teli időkben, hogy egy újabb rangos nemzetközi elismerést nyert el a beruházásunk, ami nemcsak a lakóházak, hanem a teljes BudaPart projekt sikerét is jól mutatja – mondta Dr. Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója. – A városnegyed a modern és minőségi élettérrel, valamint a szolgáltatások és lehetőségek tárházával nyújt egyedülálló élményt a Kopaszi-gát szomszédságában, Budapest egyik legkeresettebb városrészében. A fejlesztésünk folyamatos, aminek köszönhetően hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik a beruházás: a közeljövőben további két lakóházat adunk át, valamint az első bérlők is beköltözhetnek a BudaPart GATE-be, a városnegyed első irodaházába.”

Forrás: közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A minimalizmus esztétikája
  • 2022-04-27 09:00
  • Deco

A minimalizmus esztétikája

YAMA Budapest étterem a Bara Akos Daniel Architects and Design Studio tervezésében.

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Muhari Csilla, a Facade Design & Building egyik alapítója azt tűzte ki célul, hogy olyan homlokzatokat tervezzen, amivel formálja környezetét.

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Hirdetés