Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

A Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához – most még többet megtudhatsz a landmark projektjeiről.

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, a Property Market jelenleg négy projektben 17 épületet fejleszt Budapesten, melyek prémium lokációkban helyezkednek el, és építészeti, városrendezési szempontból, valamint komplexitásukban és volumenükben is kiemelkedőek. A Market-csoport öt éve alapított leányvállalatának jelentőségét nemrég a Portfolio is elismerte: a céget a magyarországi TOP 5 ingatlanfejlesztő cég közé választották, ami többek között bizonyítja, hogy a Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához. Most még többet megtudhatsz a BudaPartról és a Property Market újabb landmark projektjeiről.

A BudaPart már átadott épületei – Fotó: Bujnovszky Tamás

Minden épületet más építész tervez 

A vállalat első projektje a BudaPart, amivel egy XXI. századi városnegyedet hoz létre Újbudán, a Duna partján, mintegy 54 hektáros területen. A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250 ezer négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15 ezer négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30 ezer városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben.

A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is.

A Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében eddig öt épület, köztük négy lakó- és egy irodaház készült el, közel 750 lakást adtak el megközelítőleg 50 ezer négyzetméternyi összterülettel, emellett bérbe adtak mintegy 18 ezer négyzetméternyi irodaterületet és a kiskereskedelmi területből is bérbe adtak vagy értékesítettek 2400 négyzetmétert.

A BudaPart Lágymányosra néző oldala – Fotó: Bujnovszky Tamás

A beépítési koncepciót a dán ADEPT építészirodával dolgozták ki, aminek köszönhetően a hazai gyakorlattól eltérően alakulnak az épülettömegek – a sűrűség és a szintek is –, emellett változatos, értékálló építészeti megoldásokat alkalmaznak: minden épületet más és más iroda tervez, amit a táj- illetve belsőépítészet fog össze, ezáltal létrehozva az egységes városszövetet. Az elkészült épületek tervezői között van a Vikár és Lukács építésziroda, Finta Sándor, Vadász Orsolya és a Paradigma Ariadné, a KÖZTI, a Stúdió 100 építésziroda, a lobbik a Pyxis Nautica munkáját dicsérik, a tájépítészet pedig a Mohács Sándor vezette S73 Tájépítészeti Stúdió tervei alapján valósul meg.

A fejlesztés folyamatos, jelenleg két ház építése zajlik, a BudaPart Otthonok ’E’ lakó- és a BudaPart CITY irodaházé, melyeket 2021-ben adnak majd át, emellett elindult a BudaPart Otthonok ’F’, azaz a beruházás hatodik lakóprojektje is. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahova a bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első bérlő, a Bayer Hungária.

Fejlesztések a BudaParton túl

A Property Market célja olyan magas minőségű ingatlanprojektek létrehozása, melyek fenntarthatóak és hozzáadott értéket teremtenek. A cég fejlesztései sok tekintetben úttörőek a piacon és deklarált céljuk, hogy emeljék az épített környezet minőségét, ezáltal új kategóriát teremtsenek a hazai ingatlanfejlesztésben.

A Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület, amelynek közvetlen környezete a főváros egyik legszebb része. A beépítési koncepció elkészítésébe a kortárs design egyik legnagyobb alakjának építészirodáját, a neves Lissoni Casal Ribeirót is bevonták, míg az egyes projektelemeket hazai stúdiók tervezik. A tanulmányterv egyértelműen tükrözi a nemzetközi mércével is nívós, innovatív, városképbe illeszkedő és azt formáló szemléletet. Összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.

A Dürer Park látványterve – Kép: Property Market

Korábbi cikkeinkben az Octogonon már részletesebben is beszámoltunk a BEM Palace-ról és a Dürer Park projektekről.

A vállalat projektjei eddig 8 nemzetközi és 6 hazai díjat söpörtek be, köztük nemrég a Property Market nyerte a Portfolio Property Awards-on az „Év Lakóprojektje (100 lakás felett)” díjat a BudaPart II. ütemével, valamint az „Év Koncepciója” díjat a Dürer Park projekttel.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Már az ötödik lakóépületet adták át Budapest legmodernebb városnegyedében

Az újabb nemzetközi elismerést nyert BudaPart városnegyedben.

Megkapta a használatbavételi engedélyt a BudaPart CITY irodaház

Megkapta a használatbavételi engedélyt a BudaPart CITY irodaház

Már több mint 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet adtak bérbe a BudaParton.

Tengerpart a BudaParton

Tengerpart a BudaParton

Tengerparti hangulatú, homokos strand nyílik a BudaParton.

Hirdetés