Hirdetés

Az otthonfelújítási támogatás lehetőséget teremt a környezettudatos és ezáltal energiahatékony szolgáltatások támogatására.

Hirdetés

Az otthonfelújítási támogatási programot a legalább egygyermekes családok számára indítja a kormány – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter október 14-én.

A HuGBC közlése szerint mindennek jelentősége többek között abban érhető tetten, hogy a program lehetőséget teremt a kormány és a programban érintettek számára, hogy környezettudatos és ezáltal energiahatékony és hosszú távon is fenntartható műszaki megoldások, anyagok, termékek és szolgáltatások támogatására.

Ily módon lehetőség nyílik a hazai lakóingatlan-állomány környezettudatosságának és fenntarthatóságának elősegítésére, támogatva egy hosszú távon is élhetőbb és egészségesebb ingatlanállományt létrejöttét.

Az építőipari szektor környezeti terhelése igen jelentős, ezért annak energiahatékonysága, illetve környezettudatossága kiemelten fontos kérdés. Különös tekintettel igaz ez az olyan célok és stratégiák esetében, mint például az EU 2050-es klímasemlegességi célja vagy a „közel nulla energiaigényű épületekre vonatkozó követelmények”.

A HuGBC elnöke, Barta Zsombor meglátása szerint épített környezetünk fenntarthatósága nemzetgazdasági érdek, valamint mindannyiunk szívügye és elemi érdeke is. További munkahelyek teremthetők az építőiparon belül azon hazai kis- és középvállalatok körében, amelyek elkötelezettek az élhető jövő biztosításának ügyében. Ezért az egyesület felajánlotta Novák Katalin miniszter asszony számára a HuGBC szakembereinek szakmai tudását és tapasztalatait a feltételrendszer kidolgozásában.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Íme, ki és mire igényelhet felújítási támogatást

Íme, ki és mire igényelhet felújítási támogatást

Teaser: a külföldi tb-jogviszonyt is elfogadják hozzá.

Lenyűgöző lett Debrecen új fürdője

Lenyűgöző lett Debrecen új fürdője

Az „egyedi atmoszféra” nem üres kifejezés a BORD épületével kapcsolatban.

Az újgenerációs teraszajtókon már fennakad a betörő
  • 2020-06-20 10:00
  • Deco

Az újgenerációs teraszajtókon már fennakad a betörő

Folyamatosan fejlődik a technika.

Hirdetés