Meglepetés a Pesti Broadway szomszédságában

Hard Rock Hotel az Ó utca sarkán.

Az „én már nem lepődöm meg semmin” megjegyzés egyre ritkábban kerül majd elő azok között, akik mostanában a Nagymező utcában járnak.

Ugyanis az Ó utca sarkán felépült a Hard Rock Hotel, amely legalább annyira impozáns, mint szembetűnő. Szinte vonzza a tekintetet. Az eklektikus homlokzat „tetőlezárása” bátor, és egyértelműen felborítja az utca szürke egyhangúságát.

Redwood Real Estate Holding Kft. mint a projekt fejlesztőjének és a SWIETELKSY Magyarország Kft. kivitelezésében megépült ház nem mindennapi látvánnyal örvendeztette meg az ott élőket. A múlt század eleji és a modern stílus találkozása igazán bátor és elegáns miliőt kölcsönöz. A perforált réz homlokzat – melyet az Alukonstrukt Kft. készített – messziről kirí az utca megszokott képéből. A két különálló, eltérő stílusú épületegyüttes a hagyomány és a modern építészet összhangját tükrözi, a Studio 100 Építész Iroda koncepciója alapján. A függönyfal technológiával készült „új” épület homlokzata egyértelműen kínálta a lehetőséget, de bátran nyúlt az ódon falak nyílászáróihoz is, ott modern alumíniummal váltva ki az addigi hagyományos, ún. gerébtokos fa nyílászárókat. A tervezés során – figyelembe véve az építészeti megoldásokat, a szigorú technikai feltételeket, a gyors szállítást, a precíz Qualicot minősítésű festést, valamint az ár-érték arányt – az ALUPROF-rendszerre esett a választás, így ALUPROF homlokzati nyílászáró-rendszereket terveztek, majd építettek be. Az Üvegfémszer Kft. és az Alumaster Kft. közös kooperációban gyártották, illetve építették a nyílászárókat.

MB-86 kétszárnyú ajtó, íves felülvilágítóvalMB-SR50N HI+ függönyfal fix ablakként

Többféle ALUPROF-termék jelent meg a homlokzaton és a beltérben egyaránt, természetesen a funkciónak megfelelően. Az ALUPROF MB-SR 50N HI+ látszóbordás és MB-SR50N EFEKT strukturális üvegezésű függönyfal-rendszerek nem csak esztétikailag illettek az elképzelésbe, hanem a magas hőtechnikai elvárásoknak is méltó módon feleltek meg. A nagyméretű homlokzati ablakok, portálok ALUPROF MB-86 SI rendszerből épültek, ahol szintén – mint az egész házon – elvárás volt a kitűnő hőtechnika, aminek a rendszer kiválóan megfelelt.

MB-86 FOLD LINE harmónikaajtó

Impozáns megoldás volt a lobbi, illetve az étterem bejárataként szolgáló ALUPROF MB-86 FOLD LINE harmonikaajtó is. Mindezt megkoronázta az ízléses színválasztás, a függönyfalak és földszinti ablakok RAL 7016-os színe és a domináns és rendkívül elegáns óarany szín az emeleti ablakokon.

Egy kávé a Broadway egyik darabja előtt, vagy egy vacsora előadás után a Hard Rock-ban? Egy asztal az ALUPROF-ablak mellett, amely kinyitja a világot? Az érzés, amit az ALUPROF nyújt? Igen...

A nagyobb méretért és a képalákért kattints a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A high-tech technológia és a kézművesség találkozása

A high-tech technológia és a kézművesség találkozása

Homlokzatdesign a Hard Rock Hotel Budapest épületén, az S39 Hybrid Design tervezésében.

A fenntartható tervezési koncepció bevezetésének három lényeges szempontja (X)

A fenntartható tervezési koncepció bevezetésének három lényeges szempontja (X)

A zöld technológiáknak és a tervezés felelős megközelítésének köszönhetően az építési ágazat jelentős mértékben befolyásolhatja napjaink globális ökológiai válságának kimenetelét. Miért olyan lényeges az ökológiai transzformáció az építőipari ágazat (AEC: Architectural Enginieering Construction) esetében?

Hirdetés