Ledőlt egy állvány Pécs sétálóutcájában

A balesetet az orkánerejű szél okozta, senki nem sérült meg.

Ledöntött egy állványt az orkánerejű szél Pécsett, a Király utcában. A balesetről készült képeket látva csodával határos, hogy senki nem sérült meg. A sétálóutcát teljesen lezárták, amíg tűzoltók helyszíneltek.

Fotó: Szilágyi Ildikó / FacebookFotó: Tamási Zorka / Facebook

Az állvány a felújítás alatt lévő Aranyhajó fogadó előtt állt, majd miután belekapott a szél, az egészet ledöntötte az utcára, és a szemközti Replay Café teraszára – írta a BAMA.hu.

A lap szerint két fiatal ment be épp a Replayba, amikor megindult az építmény, ők pedig így épp elkerülték a borulást. A Replay kamerájának felvételén jól látszik, ahogy a dőlő állvány elől menekülnek az emberek. 

Mint írták, két utcával „lentebb, a Munkácsyban szintén fel van állványozva az épület, de ott szerencsére nem dőlt még le a szerkezet, ám a védőkordon egy részét az út közepére borította, így ottjártunkkor autóval nem lehetett átmenni.”

A Király utcában vasárnap késő éjszakáig tartottak a munkálatok. A viharos időjárás a város több részén károkat okozott, a szélben faágak szakadtak le, háztetők sérültek meg.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hiánypótló képzés a PTE MIK-en

Hiánypótló képzés a PTE MIK-en

Felfokozott érdeklődés kíséri a Környezettudatos építés – készházak című tantárgyat.

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

A projekt keretében megújul a Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum és az Apáca utca 8. szám alatti építmény védőépületei.

Egzisztencia, mint észlelés és létrehozás

Egzisztencia, mint észlelés és létrehozás

A 25 éves pécsi Művészeti Kar kiállítása a FUGA-ban.

Hirdetés