Bejelentették, kik lesznek az idén 5. alkalommal megrendezett építészeti verseny zsűrijének tagjai.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, már javában zajlik a jelentkezés az 5. Aluprof Év Épülete versenyre, erre egészen június 30-ig van lehetőség. Eddig nem volt ismert, hogy kik alkotják majd a zsűrit a nemzetközi versenyen, de most erre az információra is fény derült. 

Przemo Łukasik lengyelországi és párizsi tanulmányai után a berlini P.P.Pabel Architekten irodánál kezdett dolgozni, majd 1997-ben társával együtt megalapította a Medusa Group irodát. Számos díjat bezsebelt eddigi pályafutása során, és olyan épületek fűződnek a nevéhez, mint a varsói Német Nagykövetség vagy Toruń városának Modern Művészetek Múzeuma.

Elżbieta Dziubak az alacsony karbonlábnyomot tűzte ki egyik céljának munkássága során, egyébként 1994 óta az Aluprof S.A. építésze. Tagja a Lengyel Építészek Szövetségének (SARP) és a Lengyel Építész Kamarának (IARP) is. Óraadó tanárként és konzulensként is tevékenykedik, valamint az Aluprof rendszerek beépítésének kiemelt tanácsadója.

Zbigniew Poraj 1985 óta tervez alumínium homlokzatokat és nyílászárólat különböző projektekben, 2005-től 2022-ig pedig az Aluprof S.A. értékesítési vezetője volt. Jelenleg az ML System S.A. munkatársa, ahol együttműködik az Aluprof csapatával.

Bożenna Wawrzyniak-Mańko szintén tagja a Lengyel Építészek Szövetségének (SARP) és a Lengyel Építész Kamarának (IARP), valamint az RKW Architektur+ csapatának számos komoly projektjében részt vett. A Gdańskban található PGE Arena és a varsói CEDET áruház is a keze munkáját dicséri.

Karol Fiedor 1995 óta vezetője CDF Architekci irodának, de dolgozott már Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Arab Emírségekben is. 2019 óta pedig a Lengyel Építészek Szövetségében (SARP) tölt be alelnöki pozíciót.

Maciej Franta a fiatal építészek generációját képviseli a zsűriben, szakmai tapasztalatait New Yorkban és Dublinban is szélesítette. 2010-ben elindította a Franta Group Architects irodát, 2022-ben pedig a Europe 40 Under 40 Architecture Award döntősei közé került. További információk a verseny honlapján találhatók.

Forrás: Aluprof
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A fenntartható tervezési koncepció bevezetésének három lényeges szempontja (X)

A fenntartható tervezési koncepció bevezetésének három lényeges szempontja (X)

A zöld technológiáknak és a tervezés felelős megközelítésének köszönhetően az építési ágazat jelentős mértékben befolyásolhatja napjaink globális ökológiai válságának kimenetelét. Miért olyan lényeges az ökológiai transzformáció az építőipari ágazat (AEC: Architectural Enginieering Construction) esetében?

Előtérben az üveg – ismerkedjen meg két különleges épülettel

Előtérben az üveg – ismerkedjen meg két különleges épülettel

Íme két inspiráló nemzetközi alkotás, melyekben az üveg, valamint a természetes és az ember alkotta környezet megóvása kapták a főszerepet.

Hirdetés