Hirdetés

Iroda az irodában

Komoly nemzetközi referenciák után itthon az elsők között építették be a Woodtec VetroCUBE moduláris rendszerét Debrecenben.

A Henkel, a Bayer, a BOSCH, a Coca-Cola, a BASF nemzetközi referenciák után most itthon, az elsők között építették be a Woodtec VetroCUBE moduláris rendszerét Debrecenben, az NI új épületszárnyába. A forgalmazót, a tervezőt és a megrendelőt kérdeztük.

A munkavállalóknak az elmélyült munkavégzés mellett sokszor csapatban kell dolgozniuk és rendszeresen kommunikálni egymással. A közel 1500 főt foglalkoztató NI irodai területén a nyugodt és inspiráló környezet különösen fontos a koncentrált munkavégzéshez. „Az épület felújításának tervezésekor kérdőív segítségével, illetve egy workshop keretében felmértük a kollégák igényeit és szabadidős tevékenységeit. Ezek alapján határoztuk meg a tematikákat az irodaterekbe. A VetroCUBE-ot magábafoglaló helyiségben a focirajongók voltak többségben, így ennek megfelelően terveztünk” – kezdte Gombás Lilla, az NI Facility munkatársa.

Az NI B épület felújításánál a megbízó egyik fő kritériuma a terek rugalmas használata volt, így kézenfekvőnek tűnt a VetroCUBE tárgyalók telepítése.

Mi motiválta a MádiLáncos Studiót a Room in room rendszer betervezésére?

„Ez a rendszer olyan mozgásteret biztosít egy open space iroda kialakítás esetében, amit egy hagyományos szerkezetű, épített kistárgyaló nem tud. Tervezőként pozitív meglepetés volt, hogy a külső-belső kialakításban, anyagválasztásban viszonylag nagy szabadságunk volt, annak ellenére, hogy VetroCUBE tárgyaló egy termék” – mondta Láncos Áron, a Mádi-Láncos Studio tulajdonosa, vezető tervezője.

Mit tud ez a room in room rendszer?

„A német Woodtec által gyártott vetroCUBE moduláris rendszer egy helyiség a helyiségben megoldás, mely szabadon elhelyezhető szinte bárhol az épületben” – magyarázta Gál Péter, a GMB Solutions Zrt. ügyvezetője. Könnyedén beszerelhető utólag is: az épület szerkezetétől függetlenül felállítható a munkaállomások vagy a munkavégzés helyszínének közvetlen közelében és nem kell az épület falához, a homlokzathoz vagy a mennyezethez csatlakoztatni.

Tökéletesen különálló helyiség, melyet integrálni lehet az épület hűtés, fűtés és tűzvédelmi rendszeréhez, de akár sajáttal is felszerelhető. A mennyezetre akusztikusan optimalizált ventilátor biztosítja a szellőztetést és a friss levegőellátást.

A vetroCUBE moduláris felépítésű, rendkívül rugalmas rendszer, 1 főtől 8 vagy akár több fő befogadására alkalmas tárgyalóhelyiség is kialakítható, bármilyen egyedi méretben, minden elem újra felhasználható. A rendszer olyan kényelmi és műszaki megoldásokat kínál, hogy az előkészített helyiségbe a jelenlegi piacon fellelhető összes csatlakozási formával egy nap alatt beszerelhető. Bizonyára mindenki kíváncsi a hangszigetelésére: az így felépített irodák 37 dB hangszigeteléssel bírnak, jól megválasztott anyagokkal és elemekkel a boxok akusztikája fejleszthető.

Milyen trendet vázol fel ez a konstrukciós megoldás?

„Ez a folyamat pár éve kezdődött, az irodai telefonfülkékkel, amik elkezdtek később szerelhető tárgyalókká bővülni, nagyobb rugalmasságot és több teret biztosítva a felhasználóknak. Az új trend a flexibilitás igényéből született, a VetroCUBE könnyen áthelyezhető-bővíthető, a szerelési idő sokkal rövidebb, mint egy hagyományos épített szerkezet esetében. Másfelől ez egy fenntartható, takarékos megoldás, a szerkezet tejesen szerelhető, így az áthelyezés-átalakításnál nem kell új anyagot felhasználni és nem keletkezik hulladék” – zárta Láncos Áron.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A részletek tükrében (X)

A részletek tükrében (X)

A GMB Solutions speciális tükrei és egyedi üvegfelületei a W Hotelben

A STADA új irodája az Agora Towerben

A STADA új irodája az Agora Towerben

A népszerű open space és coworking terek, valamint ezek multifunkciós jellegének erősítése volt a cél a kivitelezés során.

Közönségdíjat nyert a CityWalk

Közönségdíjat nyert a CityWalk

A CityWalk fókuszában a városi mobilitás legegyszerűbb formája, a gyaloglás áll.

Hirdetés