Hirdetés

Horvát-magyar turisztikai fejlesztés Pécsett

Természetismereti látogatóközpont a Mecsekben.

Két éven belül természetismereti látogatóközpont épül a Mecsekben egy magyar-horvát határon átnyúló együttműködési program INTERREG pályázatának támogatásával – közölte a Mecsekerdő Zrt. Az idén novembertől két éven át zajló horvát-magyar turisztikai projekt keretében infrastrukturális fejlesztések, turisztikai és ismeretterjesztő szolgáltatások valósulnak meg a Dráva folyó két oldalán, Horvátország északkeleti és Magyarország délnyugati részén.

A fejlesztés látványterve – Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Az EAGLE nevű horvát-magyar projekt keretében infrastrukturális fejlesztések, továbbá turisztikai és ismeretterjesztő szolgáltatások várhatóak a Dráva mindkét oldalán – írta a Mecsekerdo.hu. Pécs-Árpádtetőn, a Mecsextrém erdei kalandpark szomszédságában működik a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola, melynek helyén hamarosan egy új funkciókkal teli természetismereti látogatóközpont, a Mecsek Discovery Center várja a felfedezőket.

A közel ötszáz négyzetméteres, kétszintes új épület a fenntarthatóság jegyében közel nulla energiaigényű létesítményként épül.

Turisztikai szempontból a komplexum legfontosabb része a kiállítótér lesz. Az „Emberek a Mecsekben” témát bemutató 140 m2-es tematikus kiállítás játékos és innovatív módon ötvözi majd a helytörténeti, természetismereti és természetvédelmi érdekességeket. Szintén a projekt része a már meglévő Mókus tanösvény fejlesztése, a közép-hegységek madárvilágát bemutató új tartalom kidolgozása és a tanösvény digitális alapokra helyezése.

A Partnerség nem titkolt célja, hogy egymást erősítve ösztönözzék a természetjárást, a két ország felfedezését – írja a honlap. A közös fejlesztések része ezért a horvát és a magyar végpontok összekötése a virtuális térben – például VR-szemüvegek segítségével a fizikai távolságtól függetlenül 3D-ben is megnézhetjük a határon túli látnivalókat.

A projekt számos további elemet tartalmaz, a természetismereti és túravezetői képzések, kerékpáros és madármegfigyelő rendezvények szervezésétől a többnyelvű mobilalkalmazásig. Horvátországban új kilátó épül, valamint rekonstruálnak egy tájházat és egy boros pincét.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tiltakozás az egykori Mandulás kemping beépítése ellen

Tiltakozás az egykori Mandulás kemping beépítése ellen

A Mecsek oldalában lévő egykori kempinget óvná az Összefogás Pécsért Egyesület.

Műemléki fotók a FUGÁ-ban

Műemléki fotók a FUGÁ-ban

40+ év építészete Barka Gábor fényképész munkásságán keresztül.

ReDesign Alkotó- és Kiállítóközpont Debrecenben – hallgatói terv 

ReDesign Alkotó- és Kiállítóközpont Debrecenben – hallgatói terv 

Bajusz Boglárka diplomamunkájában a Debreceni Ruhagyár telepének két meglévő épületét gondolta újra.

Hirdetés