Higiénikus megoldások nyilvános épületekhez

Hogyan tehetünk óvintézkedéseket olyan tereken, ahol tömegek mozognak? Erre kínál megoldást a Hörmann.

Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia és az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek. A nagy forgalmú közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók, amelyekre a német székhelyű Hörmann egyedülálló megoldást kínál.

Intézményi környezetben a vírusok terjedésének redukálásáért a sűrűn használt felületeket minél gyakrabban ajánlott tisztítani. Ennek megfelelően a nyílászáróknak ellenállóknak kell lenniük az erős tisztítószereknek. A középületekben gyakran találkozhatunk akadálymentes ajtókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy minél kevesebbet kelljen érintkezni a felületekkel.

Emellett az építőknek és a tervezőknek biztosítaniuk kell, hogy a bejáratok megfeleljenek a legmagasabb szintű higiéniai követelményeknek. A Hörmann legújabb, erre a célra kifejlesztett terméke, a Schörghuber Cleanroom ajtók öt különböző kivitelben kaphatók.

A Cleanroom Chemicals típusú ajtók kémiailag ellenállók a tisztító és fertőtlenítő eljárásokkal szemben. A Cleanroom Biologicals változata emellett a mikrobákkal, például gombákkal és baktériumokkal szemben is hatékonyan felveszi a harcot. Ezenkívül a termékek lehetnek Cleanroom GMP típusúak, valamint Cleanroom H2O2 ajtók. Ezeket akár hidrogén-preoxiddal is lehet fertőtleníteni. A Cleanroom S2 ajtó teljesíti az S2 biztonsági fokozat előírásait, és a tervektől függően az említett ajtók bármely részletével kibővíthetők.

A felszereltségtől függően a különféle változatok nemcsak középületekben használhatók, hanem laboratóriumokban, egészségügyi kutatóközpontokban, valamint olyan helyiségekben is, ahol rendkívül szigorú higiéniai követelmények vannak. A helyszíni igényektől függően a variációk kombinálhatók is egymással.

Ehhez különböző felületek és komponensek közül lehet választani, mint például az ellenálló „Cleanroom white” HPL felület, a robusztus és ütésálló PU-él, a négyoldalon körbefutó élvédelem vagy a nemesacél vasalatok.

Akadálymentes kivitelben a komplett Cleanroom ajtóelemet egyedülálló módon DIN 18040 szabvány szerint bevizsgálták és tanúsították, ugyanis a piacon kapható hasonló termékmegoldásoknál ez általában csak az egyes komponensekre igaz, úgymint az ajtókilincsek és zárak. A Cleanroom ajtók egyéni igényekre szabhatók, opcionálisan tűz-, füst-, valamint hanggátló felszereltséggel is kérhetők.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Innovatív tolóajtók
  • 2020-07-12 14:00
  • Deco

Innovatív tolóajtók

Nemcsak helytakarékosak, de a ház látványos elemei is lehetnek.

Az újgenerációs teraszajtókon már fennakad a betörő
  • 2020-06-20 10:00
  • Deco

Az újgenerációs teraszajtókon már fennakad a betörő

Folyamatosan fejlődik a technika.

Tizenkilenc százalékos árbevétel-növekedést ért el a Hörmann 2019-ben

Tizenkilenc százalékos árbevétel-növekedést ért el a Hörmann 2019-ben

A cég bizakodó az idei évvel kapcsolatban is, azt várják, hogy 2020-as célokat is sikerül majd teljesíteni.

Hirdetés