Hirdetés

Flow élmény zaj nélkül a munkahelyeken

A Kinnarps olyan paraváncsaládot alkotott, amely mindenféle funkcióban, méretben és több tucatnyi színben elérhető, ráadásul még környezettudatos is.

Megtaláltad a flow élményt a munkahelyeden? Számodra is fontos, hogy ne legyen zaj körülötted, miközben dolgozol? Mit gondolsz, ez csak zárt ajtók mögött és fallal elkülönített irodákban valósulhat meg?

Az utóbbi évek a nyitott irodákban kiválóan érvényesülni tudó kreatív és extrovertált egyéneknek kedveztek. A nyílt terű iroda mindenki számára előnyös: a kreatív alkalmazottak szabadon oszthatják meg az ötleteiket és gondolataikat egymással, a vezetők tökéletesen rálátnak a szorgoskodó munkatársakra. Csak egy probléma van, pontosabban kettő: néha megőrülünk a zajtól és sokszor nem tudunk koncentrálni.

Nem is csoda, hogy napjaink egyik gyakran keresett irodai kiegészítője az akusztikai paraván. Számos változata van ezeknek a megoldásoknak: falra szerelhető, befüggeszthető, szabadon álló. Sokszor azonban kompromisszumot kell kötni a lehetőségeket illetően, főleg szín és funkció tekintetében.

A Kinnarps termékfejlesztő csapata ezért beleásta magát, és olyan új paraváncsaládot alkotott, amely mindenféle funkcióban, méretben és több tucatnyi színben elérhető és még környezettudatos is. Hangelnyelő tulajdonsága pedig egészséges akusztikai környezetet teremt, és az elvonulás lehetőségét biztosítja.

Két kategóriája van: a Vibe Light, ami térelválasztó, és a Vibe Focus, ami elválaszt és elnyeli a hangokat is. A paravánsorozat szabadon álló, falra és plafonra is rögzíthető, asztalra szerelhető változataiból pedig könnyen leválaszthatunk kisebb, nagyobb tereket az irodán belül. Padlóra rögzíthető változatával például „room in the room” vagyis „szoba a szobában” területeket is elkülöníthetünk.

A terek személyre szabásának – a számos kiegészítőnek és tartozéknak köszönhetően – csak a képzelet szab határt, hiszen tükör, polcok, heveder, tábla, kicsi és nagy tárolók, mind-mind a rendelkezésre állnak, így megteremthetjük a legpraktikusabb munkakörnyezetet. Emellett könnyen variálhatjuk is, hiszen pillanatok alatt új tereket, helyiségeket és térelválasztókat hozhatunk létre vele, mindezt szerszámok használata nélkül. Ráadásul úgy, hogy a paravánok azonnal a tér szerves részeivé válnak, nem megerőszakolva azt a jelenlétükkel.

Jenny Hörberg, a Kinnarps Global Range & Design igazgatója szerint: „A Vibe paravánsorozatot úgy alakították ki, hogy egyaránt megfeleljen a jelen és a jövő igényeinek, mind tervezés, mind működés szempontjából. Ez a sokszínű sorozat segít a hangulatos és megfelelő akusztikával ellátott környezet megteremtésében.”

A Vibe paravánsorozat nagyon hamar az építészek kedvenc akusztikai kiegészítője lehet. Emellett pedig nemcsak most, hanem a jövőben is egy olyan eleme az irodának, ami alkalmazkodik a kor által diktált trendekhez. Letisztult skandináv formatervezésének köszönhetően a sorozatot - nem csak napjainkban, hanem 10 év múlva is – ízlésnek és igényeknek megfelelően használhatjuk.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Harminchárom új bérlakást adtak át Budapest XIII. kerületében

Harminchárom új bérlakást adtak át Budapest XIII. kerületében

A központot Marosi Miklós (KÖZTI Zrt.) tervezte. 

Elindult a  DO WORK! iroda akusztikai szolgáltatása

Elindult a DO WORK! iroda akusztikai szolgáltatása

Innovatív megoldás az irodai hangcsillapításra.

Ilyen lesz belülről a MOL új központja

Ilyen lesz belülről a MOL új központja

Egyedülálló irodamegoldások jellemzik és Budapest legzöldebb irodaháza lesz a MOL Campus.

Hirdetés