Hirdetés

Az Appeninn széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez.

Elkezdődtek a munkálatok a balatonfüredi kikötő területén, ahol az üzemeltető többségi tulajdonosaként az Appeninn Nyrt. széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez. A társaság célja, hogy a kikötő, illetve a hozzá tartozó majdani szállodakomplexum tovább növelje a térség turisztikai vonzerejét.

Megkezdődtek az építési munkálatok a balatonfüredi kikötő területén. A fejlesztés a kikötő teljeskörű felújítását, illetve Balatonfüred központjának beépítetlen területén egy prémiumkategóriás szállodakomplexum felépítését foglalja magába. Az Appeninn Nyrt. 2020 januárjában vált a balatonfüredi kikötő többségi tulajdonosává, miután 76 százalékos üzletrészt szerzett a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-ben.

A mintegy 170 vitorlásnak helyet biztosító kikötő teljes körű fejlesztésével, és a móló átalakításával nem csak az általános, mindennapi funkciók biztosítása a cél: a vállalat elkötelezett amellett, hogy a felújítás után a terület a megújuló infrastruktúrájának köszönhetően egy olyan hellyé váljon, amely még vonzóbb lesz a helyi vitorlásközösségek és vitorlásversenyek számára. A teljes fejlesztési projekt – amelyhez a Solum-Invest pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban kikötő és szálláshely fejlesztésre is – várhatóan 2023 végéig zárul le.

Az Appeninn tervei szerint a készülő négycsillagos komplexum több mint 100 szobával rendelkezik majd, emellett a kikötőhöz hasonlóan nem csak szezonális, hanem egész éves nyitvatartás mellett fog üzemelni, megfelelve ezzel napjaink üdülési igényeinek.

„Az év elején közzétett, frissített stratégiánkban az egyik fő fókuszterületként jelöltük meg a turisztikai ingatlanfejlesztéseket – mondta Bernáth Tamás, az Appeninn elnök-vezérigazgatója. – Ez irányú törekvéseinkbe a balatonfüredi fejlesztések kiválóan illeszkednek, csakúgy, mint a balatonvilágosi Club Aliga megújítása. Bár jelenleg a turizmus a globálisan megmutatkozó rendkívüli állapotok miatt nehéz helyzetben van, biztosak vagyunk abban, hogy mire a fejlesztések lezárulnak, a turizmus újra fellendül majd a térségben is. Hiszünk abban, hogy a munkálatok befejeztével az üdülőterület a város igazi ékköveként a balatoni hajózás egyik fontos központja lesz, amely a helyi gazdaság fellendítését is támogatja majd. Vállalatunk továbbá a fejlesztés során a fenntarthatósági szempontokat és a lakosság érdekeit is figyelembe veszi.”

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Lebontanák a görög falut Balatonfüreden

Lebontanák a görög falut Balatonfüreden

A hányattatott sorsú komplexum nyáron bulihelyszín, télen teljesen kihalt.

Várnay Marianne, az első női építészhallgató

Várnay Marianne, az első női építészhallgató

Száz évvel ezelőtt szinte nyilvános lázadásnak számított egy nőnek az építészet felé kacsintgatni, ma külön programmal hívogatják a lányokat a mérnöki és tudományos pályákra.

Hirdetés