Felújítják a balatonfüredi kikötőt

Az Appeninn széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez.

Elkezdődtek a munkálatok a balatonfüredi kikötő területén, ahol az üzemeltető többségi tulajdonosaként az Appeninn Nyrt. széles körű kikötő- és szállodafejlesztést tervez. A társaság célja, hogy a kikötő, illetve a hozzá tartozó majdani szállodakomplexum tovább növelje a térség turisztikai vonzerejét.

Megkezdődtek az építési munkálatok a balatonfüredi kikötő területén. A fejlesztés a kikötő teljeskörű felújítását, illetve Balatonfüred központjának beépítetlen területén egy prémiumkategóriás szállodakomplexum felépítését foglalja magába. Az Appeninn Nyrt. 2020 januárjában vált a balatonfüredi kikötő többségi tulajdonosává, miután 76 százalékos üzletrészt szerzett a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-ben.

A mintegy 170 vitorlásnak helyet biztosító kikötő teljes körű fejlesztésével, és a móló átalakításával nem csak az általános, mindennapi funkciók biztosítása a cél: a vállalat elkötelezett amellett, hogy a felújítás után a terület a megújuló infrastruktúrájának köszönhetően egy olyan hellyé váljon, amely még vonzóbb lesz a helyi vitorlásközösségek és vitorlásversenyek számára. A teljes fejlesztési projekt – amelyhez a Solum-Invest pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban kikötő és szálláshely fejlesztésre is – várhatóan 2023 végéig zárul le.

Az Appeninn tervei szerint a készülő négycsillagos komplexum több mint 100 szobával rendelkezik majd, emellett a kikötőhöz hasonlóan nem csak szezonális, hanem egész éves nyitvatartás mellett fog üzemelni, megfelelve ezzel napjaink üdülési igényeinek.

„Az év elején közzétett, frissített stratégiánkban az egyik fő fókuszterületként jelöltük meg a turisztikai ingatlanfejlesztéseket – mondta Bernáth Tamás, az Appeninn elnök-vezérigazgatója. – Ez irányú törekvéseinkbe a balatonfüredi fejlesztések kiválóan illeszkednek, csakúgy, mint a balatonvilágosi Club Aliga megújítása. Bár jelenleg a turizmus a globálisan megmutatkozó rendkívüli állapotok miatt nehéz helyzetben van, biztosak vagyunk abban, hogy mire a fejlesztések lezárulnak, a turizmus újra fellendül majd a térségben is. Hiszünk abban, hogy a munkálatok befejeztével az üdülőterület a város igazi ékköveként a balatoni hajózás egyik fontos központja lesz, amely a helyi gazdaság fellendítését is támogatja majd. Vállalatunk továbbá a fejlesztés során a fenntarthatósági szempontokat és a lakosság érdekeit is figyelembe veszi.”

Forrás: Közlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Új képzőművészeti kiállítás Balatonfüreden

Új képzőművészeti kiállítás Balatonfüreden

PRAELUDIUM  egy nagyobb lélegzetű kezdeményezés és kiállítás-sorozat előjátéka a MOdern MŰtár (MOMŰ) induló eseménye.

Megnyílt a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont

Megnyílt a balatonfüredi Lóczy-barlang Látogatóközpont

A létesítményben beltéri és szabadtéri kiállítás várja a látogatókat. 

Integrálnák Balatonvilágos mindennapjaiba Club Aliga területét

Integrálnák Balatonvilágos mindennapjaiba Club Aliga területét

Az év 365 napján. Létrejöhet egy, a régióban egyedülálló rendezvényhelyszín is.

Hirdetés