Fél év múlva elkészül a fóti logisztikai park (X)

Elhelyezték a HelloParks Fót 45 000 m2-es raktárcsarnokának első oszlopát.

Alapkőletétel helyett oszlopállítás: így indult a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks a fóti megaparkjának első ütemének építése, miközben a HelloParks maglódi megaparkjába már be is költözhettek az első bérlők. De Fóton sem panaszkodhatnak, a zöldmezős beruházás keretében fejlesztett energiatakarékos, a BREEAM fenntarthatósági szabványnak megfelelő épületnek szintén körvonalazódik a bérlői összetétele: elsősorban e-kereskedelmi, csomaglogisztikai és futárcégekkel, valamint kimondottan egyetlen gyártó vállalat kiszolgálását végző logisztikai társaságokkal folynak előrehaladott tárgyalások.

Épül a fóti megapark

Budapest agglomerációjában, Fóton, az M0 autóút és az M3 autópálya csomópontja mellett, egy 76 hektáros területen kezdte meg az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központjának tervezett épületkomplexum építését a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks. Az első ütemben megvalósuló, közel 50 millió euró értékű beruházással létrejövő, 45 000 m2-es raktárépület átadását 2022 első negyedévére tervezi a kivitelező Goldbeck Hungaria.

A 76 hektáros fóti telken összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség, ahová logisztikai szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat is várnak, de ki tudják elégíteni a speciális igényeket is. Budapest közelsége miatt a park a városi disztribúciót végző szolgáltatók számára is ideális, ugyanakkor a vállalat a helyszínen közművekkel és útkapcsolattal rendelkező, megvásárolható ipari építési telkeket is kínál, amelyek 1 hektáros mérettől érhetőek el.

A HelloParks Fót elnevezésű fejlesztés első ütemében, ahol a minimális bérbe vehető terület 3200 m2, már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több e-kereskedelmi, csomaglogisztikai és futárcéggel, valamint kimondottan egyetlen gyártó vállalat kiszolgálását végző logisztikai társaságokkal, az első ütemben elkészülő raktárcsarnok egy részére pedig már most leszerződött egy webáruházat üzemeltető vállalat.

A HelloParks a közelmúltban jelentette be, hogy Pátyon egy közel 100 hektáros területen újabb ipari és logisztikai megaparkot épít, Maglódon pedig egy 46 hektáros telken kezdett hasonló fejlesztésbe, ahol már be is költözött az első nagy bérlő. A cég célja a bő egy év alatt elindított három megapark-fejlesztéssel, hogy az iparág egyik meghatározó szereplőjévé váljon először itthon, majd a közép-kelet-európai régióban is, és hozzájáruljon Magyarország pozíciójának javulásához a nemzetközi logisztikai piacon. 

„Magyarország versenyképességének javulásához az építőiparnak is változnia kell, hiszen a logisztikai szereplők jellemzően egy éven belül szeretnek beköltözni a létesítményekbe, de egy ilyen projektet ilyen rövid idő alatt nem lehet megfelelően megvalósítani, hacsak nincs már előkészítve a terület. A HelloParks fejlesztései erre a trendre is reagálni tudnak – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója. – A potenciális bérlők részéről igen intenzív érdeklődést tapasztalunk, minden szabad területünkre előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, Maglódon pedig hamarosan beköltözik a következő bérlőnk is.”

A HelloParks a Futureal-csoport évtizedes ingatlanfejlesztői és befektetői tapasztalatára támaszkodhat. A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Goldbeck Hungaria generálkivitelezői szerepben, az anyacég, a Goldbeck GmbH öt évtizedre visszatekintő tapasztalatára, továbbá annak mind tervezési, gyártási-, és pénzügyi infrastruktúrájára támaszkodva valósítja meg a magyar piacon az ipari ingatlan kivitelezéseit, immár majd egy évtizede.

(A Futureal közleménye nyomán)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A kiskereskedelmi terület háromnegyedét már bérbe adták az Etele Plázában

A kiskereskedelmi terület háromnegyedét már bérbe adták az Etele Plázában

Az Inditex-csoport a legújabb üzletkialakítási koncepciójával nyitja meg üzleteit.

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

Új ingatlanfejlesztő céget indított Futó Gábor

HelloParks néven új ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő és befektető vállalatot indított a Futureal és a Cordia alapítója.

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Napi 50 ezer vásárlóra számít Budapest első okosplázája

Hamarosan több mint 800 szakember dolgozik majd egyszerre Buda legnagyobb bevásárlóközpontján.

Hirdetés