Autómegosztást adnak az új lakás mellé Tokióban

A garázs a múlté, mondja egy japán ingatlanfejlesztő cég.

Parkolóhely helyett ingyenes autómegosztási szolgáltatást ad a lakásai mellé egy japán ingatlanfejlesztő, a Mitsui Fudosan Residential – írta a G7.hu.

A cég Tokió Sinagava negyedében, a Nakanobu metróállomás közelében épített olyan kétszintes, három hálószobás lakásokat, amikhez nem tartozik parkoló. Ehelyett a tulajdonosok automatikusan, a havi 9 dolláros tagdíj megfizetése nélkül vehetik igénybe a Mitsui Fudosan Group autómegosztó szolgáltatását, aminek a környéken van az egyik központja.

„Egyre többen gondolják úgy, hogy pazarlás a városi tereket parkolóhelyként használni” – nyilatkozta a cég regionális fejlesztési vezetője. A kilencmilliós Tokió nagyon zsúfolt, a városi ingatlanok iránti erős kereslet és a helyhiány miatti szűkös kínálat az egekbe nyomta az ingatlanárakat: az elmúlt öt évben átlagosan évi 40 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak.

A Mitsui Fudosan munkatársa szerint ezért is megéri spórolni a garázzsal, így ugyanis egy lakásban elég csak két emeletet kialakítani, ezáltal az építési költségek is alacsonyabbak maradnak, és a cég így tud a környékbeli lakáspiaci árak alá menni.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Sou Fujimoto és az oszakai expó mesterterve

Sou Fujimoto és az oszakai expó mesterterve

Megkezdődött a 2025-ös világkiállítás építése

Meseház Tokióban

Meseház Tokióban

A manga művész lakása.

Sziklán innen, szirten túl

Sziklán innen, szirten túl

Sziklaszirten álló betonvilla magasodik a nemzeti park közepén Japánban.

Hirdetés