A süttői mészkő tengerentúli diadalútja

Los Angelesben Pannon Stone néven mutatkozott be a Reneszánsz Kőfaragó Zrt

2022 januárjában a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. a természetes kövekkel foglalkozó iparág résztvevőit tömörítő nemzetközi szervezet, a Natural Stone Institute tagjai közé lépett. Februárban Pannon Stone néven vett részt Los Angelesben az iparág egyik legfontosabb szakmai találkozóján, a 2022-es TISE nemzetközi köves kiállításon, ahol a süttői mészkő népszerűsítésén túl még egy győzelmet is elhozott: Szőllőssy Barbara vezető tervező és csapata megnyerte a Women in Stone szekció versenyét. 
 


2022 januárjában a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Natural Stone Institute tagjává válhatott. Az elismert nemzetközi szervezet a természetes kővel foglalkozó iparág minden területét képviseli, a világ több mint 50 országában jelen van, tagjai a kőipar meghatározó cégei közül kerülnek ki, számuk meghaladja a kétezret. Megalakulása óta kínál világszerte technikai és képzési forrásokat, szakmai fejlődési lehetőségeket és szabályozási érdekképviseletet a természetes kőipar szereplői számára.

Ők is hisznek abban – akárcsak mi itt, a Reneszánsznál –, hogy a fenntartható jövő kőre épül. Megtiszteltetés, hogy immár mi is ennek az előremutató nemzetközi szövetségnek a tagjai közé tartozunk” – fogalmazott Balogh Attila, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A természetes kövek környezetvédelmi előnyeinek hangsúlyozására, valamint népszerűsítésük érdekében a Natural Stone Institute külön weboldalt is indított. Akkreditációs programja mellett két rangos díjprogramot, valamint építészeknek, tervezőknek szóló továbbképzéseket is működtet. Rendszeresen szervez konferenciákat, online előadásokat, és részt vesz az iparágat érintő rangos kiállításokon. Az iparág egyik legfontosabb szakmai találkozója a TISE nemzetközi köves kiállítás az Amerikai Egyesült Államokban, melyen a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. a Natural Stone Institute tagjaként Pannon Stone néven vett részt 2022 februárjában.
 


A Las Vegas-i kiállítás alkalmat biztosított arra, hogy bemutassák a süttői mészkő egyedi tulajdonságait és a benne rejlő lehetőségeket: több tengerentúli projekt mellett a Boston Library építése során is ezt az alapanyagot használták fel. Időtállósága, extrém hosszú élettartama és kiváló tulajdonságai alkalmassá teszik a süttői mészkövet arra, hogy egyedülálló klíma- és környezetbarát volta miatt a nemzetközi piacon is fenntartható építőipari megoldásként legyen jelen. A Pannon Stone központja Los Angeles, a képviselet létrehozását az elmúlt években – a fenntartható építészet dinamikus fejlődésének köszönhetően – egyre fokozódó érdeklődés tette szükségessé. A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. hosszú távú tervei között további észak-amerikai központok kialakítása is szerepel. 
 


A kőiparban dolgozó nőkre fókuszál a Women in Stone, a Natural Stone Institute tagszervezete amely immár tagjai között tudhatja Szöllőssy Barbarát, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. vezető tervezőjét is. A szervezet nem csupán a kapcsolatteremtési lehetőségeket szeretné növelni a női szakemberek számára, de támogatási és mentorálási rendszert is létrehoz nekik, bővíti a NSI meglévő oktatási kínálatát a nők igényeihez igazodó témák kidolgozásával, valamint lehetőséget teremt arra, hogy részt vegyenek a kulcsfontosságú iparági bizottságokban. A szervezet új magyar tagja rögtön sikerrel vette az első akadályt: a kiállítás alkalmával szervezett versenyen csapatával első helyezést ért el. 

„A Women in Stone remek lehetőséget biztosít az iparágban dolgozó nők számára, hogy megismertessék magukat és eredményeiket a nemzetközi szakmával. Egy inspiráló közösség, ahol a kőipar legkülönbözőbb pozícióiban dolgozó nők találnak alkalmat az együtt gondolkodásra, a tapasztalatcserére” – meséli a munkáról Szöllőssy Barbara

 

Forrás: Reneszánsz Kőfaragó Zrt.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program térhasznú projektjei

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program térhasznú projektjei

A Cabin Talks, azaz a Max City x Hello Wood podcast-sorozat újabb epizódja.

MUKI, a világító betontérkő

MUKI, a világító betontérkő

Az S39 Hybrid Design tervezői fényt hoznak a talpunk alá.

Hirdetés