Hirdetés

A Párisi Udvar enteriőrje tegnap díjat nyert Londonban

A minden értelemben elképesztő épület.

Tegnap este a Kroki Studio elnyerte a Párisi Udvar enteriőrjéért az International Property Awards „Best Hotel Interior Hungary” díját Londonban. A belsőépítészeti stúdiót a legjobb európai hotel enteriőr díjra is jelölték, ennek az eredményhirdetése decemberben lesz.


Az Archikon építésziroda tervei alapján felújított Párisi Udvar rengeteg titkot, meglepetést, revelációt okoz, olyan időutazással ajándékozza meg a látogatót, amelyben korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.
 


A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató rekonstrukció négy és fél évig tartott. Számos különleges anyagot használtak a restaurálás során (elektró-üveg, réz díszműbádog, ólom, bronz, trieszti mészkő), ám a tágas térnek köszönhetően mindez nem zsúfoltan, hanem harmóniában simul be az épületbe. 

Elsőre leginkább egy labirintust idéz a belső, ahol időről időre felbukkan egy-egy lélegzetelállító látvány – és ez bárhol megtörténhet, a kettős lépcsőház valamelyik pontján éppúgy, mint egy hirtelen a látótérbe kerülő kupolánál.
 


A legszerencsésebbek nyilván a szállodai szobák egyikéből gyönyörködhetnek a belvárosra néző kilátásban. Van lakosztály, ahonnan a panoráma fürdés közben is a szemünk elé tárul.  

„Tökéletes egyensúlyt teremtettek a Párisi Udvar stílusjegyei és a modern luxuselemek között, így a Kroki Stúdiónak köszönhetően a múlt és a jelen kiváló ötvözete valósult meg Budapest egyik legmeghatározóbb épületében” – jegyezte meg Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest general managere.


Nem véletlen, hogy a Párisi Udvar számos díjat hozott már korábban is, köztük nemzetközi és hazai elismerést is, továbbá Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója – aki az épületen projektvezetőként dolgozott – Lechner Ödön életműdíjat kapott a felújítás levezényléséért. Különleges, hogy a koronavírus-járvány első hullámában a hotel étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie napi 50 adag étellel támogatta az orvosok és nővérek munkáját. 

A Párisi Udvarral külön mellékletben foglalkoztunk, amiből az OCTOGON magazin 149-es (2019/1-es) tematikus műemlékes lapszámában is közöltünk szemelvényeket. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kívül, belül, festve, mázazva

Kívül, belül, festve, mázazva

Az épületkerámia magyarországi történetéről. Interjú Hajtó Kornéliával!

Időutazás – A Párisi Udvar felújítása kortárs szemmel

Időutazás – A Párisi Udvar felújítása kortárs szemmel

Az ARCHIKON Építésziroda, Nagy Csaba és Pólus Károly munkája

Két aranyérmet is nyert a Párisi Udvar a FIABCI World Prix d’Excellence-en

Két aranyérmet is nyert a Párisi Udvar a FIABCI World Prix d’Excellence-en

Négy arany- és három ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők a rangos nemzetközi nívódíj pályázaton.

Hirdetés