Hirdetés

A Párisi Udvar enteriőrje tegnap díjat nyert Londonban

A minden értelemben elképesztő épület.

Tegnap este a Kroki Studio elnyerte a Párisi Udvar enteriőrjéért az International Property Awards „Best Hotel Interior Hungary” díját Londonban. A belsőépítészeti stúdiót a legjobb európai hotel enteriőr díjra is jelölték, ennek az eredményhirdetése decemberben lesz.


Az Archikon építésziroda tervei alapján felújított Párisi Udvar rengeteg titkot, meglepetést, revelációt okoz, olyan időutazással ajándékozza meg a látogatót, amelyben korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.
 


A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató rekonstrukció négy és fél évig tartott. Számos különleges anyagot használtak a restaurálás során (elektró-üveg, réz díszműbádog, ólom, bronz, trieszti mészkő), ám a tágas térnek köszönhetően mindez nem zsúfoltan, hanem harmóniában simul be az épületbe. 

Elsőre leginkább egy labirintust idéz a belső, ahol időről időre felbukkan egy-egy lélegzetelállító látvány – és ez bárhol megtörténhet, a kettős lépcsőház valamelyik pontján éppúgy, mint egy hirtelen a látótérbe kerülő kupolánál.
 


A legszerencsésebbek nyilván a szállodai szobák egyikéből gyönyörködhetnek a belvárosra néző kilátásban. Van lakosztály, ahonnan a panoráma fürdés közben is a szemünk elé tárul.  

„Tökéletes egyensúlyt teremtettek a Párisi Udvar stílusjegyei és a modern luxuselemek között, így a Kroki Stúdiónak köszönhetően a múlt és a jelen kiváló ötvözete valósult meg Budapest egyik legmeghatározóbb épületében” – jegyezte meg Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest general managere.


Nem véletlen, hogy a Párisi Udvar számos díjat hozott már korábban is, köztük nemzetközi és hazai elismerést is, továbbá Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója – aki az épületen projektvezetőként dolgozott – Lechner Ödön életműdíjat kapott a felújítás levezényléséért. Különleges, hogy a koronavírus-járvány első hullámában a hotel étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie napi 50 adag étellel támogatta az orvosok és nővérek munkáját. 

A Párisi Udvarral külön mellékletben foglalkoztunk, amiből az OCTOGON magazin 149-es (2019/1-es) tematikus műemlékes lapszámában is közöltünk szemelvényeket. 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Huszadszor osztották ki az Építőipari Nívódíjakat.

Újabb rangos díjat nyert a Párisi Udvar

Újabb rangos díjat nyert a Párisi Udvar

Jövőre indulhat a Nemzetközi Ingatlan Szövetség versenyén, miután a hazai kiírást most megnyerte.

Dunaparton, műemléképületben – ilyen hotelekkel gazdagodott Budapest az elmúlt években

Dunaparton, műemléképületben – ilyen hotelekkel gazdagodott Budapest az elmúlt években

Ami közös bennük: mindegyik prémium minőségben készült és gazdag történelmi múltat hordoz.

Hirdetés