Hirdetés

20 év a hazai nyílászáró gyártás élvonalában

Rekordéve lesz idén az Ablakszerker Kft.-nek, ám a cég apró, tervezett lépésekben halad a lehető legjobb nyílászárók gyártása felé. 

Rekord árbevétellel fordult rá jubileumi, huszadik évére az Ablakszerker Kft. Sok idő telt el 2000-óta, amikor az első nyílászárók még szinte manufakturális jelleggel kezdtek legördülni a székesfehérvári üzem szalagjairól. Már akkor nagyon gyorsan kiderült a cégvezetés számára, hogy pusztán a piacon maradáshoz is fejlődni és fejleszteni kell.

Ez a tudatos előre tekintés és némi szerencse végigkísérte a cég működését az elmúlt húsz évben. A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a gyártott termék és a nyújtott szolgáltatás lett egyre jobb, de a gyártás maga is hatékonyabbá vált. Mára az egyik oldalon megemlíthetjük, hogy a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált az Ablakszerker Kft. a hatalmas üvegfelületű szerkezetek gyártásában (fix és toló), míg másik oldalon ott van, hogy

a termelésben a cég tapasztalt szakemberei az Európában elérhető legmodernebb megmunkálóközpontokon dolgoznak, az összesen 4000 m2 területű üzemcsarnokok energiafelhasználását saját napelem-rendszerrel optimalizálták.

Ezek a lépések segítették át a 2008-as világválság okozta piacösszeomláson a céget, melyből erősödve, a vetélytársak előtt tudott felállni az Ablakszerker Kft.

Termékei, az alumínium és műanyag nyílászáró megoldások az ország szinte minden pontján megtalálhatók mára. A jellemzően erős lakossági, újépítésű családi házas megrendeléseken túl sportcsarnokok, üzemcsarnokok, társasházak, iskolák és egyéb közintézmények homlokzatát díszítik mára a GABO ablakok nyílászáró megoldásai (2012-ben a felhalmozott tudást és tapasztalatot márkanévben gyúrta össze a cégvezetés, így született meg a GABO ablakok).

Hogy mit vár Papp Gábor tulajdonos, ügyvezető és az Ablakszerker Kft. menedzsmentje a jubileumi, huszadik évtől? Sosem volt cél a hazai nyílászáró piac legnagyobb gyártócégévé válás. Sokkal inkább törekvés az apró, tervezett lépésekkel előrehaladás mellett a lehető legjobb nyílászárók legyártására.

Az látszik, hogy az idei év is túl fogja szárnyalni a tavalyi rekord árbevételt, hiszen a gyártókapacitások nagy részére már élő szerződése van a cégnek.

Mindemellett egyre nagyobb igény van a piacon a nagyméretű szerkezetekre. Míg az utóbbi pár évben főleg az újépítésű családi házas megrendelésekben volt igény az emelő-toló teraszajtókra, mára a társasházi projektmegrendelések állandó része lett ez a nyílászáró típus, és már megjelent ipari projektekben is. Egyrészről érthető, hiszen egy Balaton-parti társasház nappalijából a lehető legnagyobb felületen át szeretnék megrendelőink élvezni a panorámát, míg egy budapesti projekt költségei nem engedhetnek meg akár egy négyzetméter haszontalan felületet sem, amit egy hagyományos erkélyajtó működtetése igényel.

A GABO ablakok a piaci kihívásokra felkészülten lép át az első húsz évből a következő évtizedekbe, hogy minél több hatalmas üvegfelületű nyílászárószerkezet kerüljön méltó helyére valamelyik újépítésű családi ház vagy társasház homlokzatán.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Folyékony ablak a zöldebb épületekért

Hidrogél felhasználásával hoztak létre energiahatékony nyílászárót szingapúri kutatók

Minőségi és egyedi nyílászárót szeretnél, ráadásul tavalyi áron? Nem lehetetlen!

Minőségi és egyedi nyílászárót szeretnél, ráadásul tavalyi áron? Nem lehetetlen!

De akkor most kell lépned, amíg tart az akciós kínálat az Internormnál.

Hirdetés