A többszörösen díjnyertes, 2021 szeptemberében megnyílt Etele Plazaban működő ETELE Cinema egy egyedülálló felszereltségű mozi, különleges termekkel és innovatív technológiákkal, valamint prémium szolgáltatásokkal, maximálisan a felhasználói élményekre hangolva.

 

Az Etele Plaza 55.000 négyzetméteren, tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a látogatókat 2021 szeptembere óta. Az épületet a Paulinyi & Partners és a Group Dyer csapata innovatív, technológia-orientált, valamint progresszív megközelítéssel tervezte meg, nagy belmagasságú és vonzó közösségi terekkel. A bevásárlóközpontban működő ETELE Cinema 7000 négyzetméter alapterületével, 14 termével 1600 fő befogadására képes. Kialakítása során figyelembe vették a legkülönbözőbb fogyasztói igényeket, így a látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében is több opció közül választhatnak.

A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, valamint a „glide” mechanika, azaz a dönthető háttámla és az előrecsúszó ülőfelület is mind ezt a célt szolgálják. Az összekapcsolt, elválasztó karfa nélküli kanapészékek külön-külön dönthető kialakítással az otthoni, bekuckózós hangulatot idézik. A PREMIUM termek ülőhelyei extra széles karfákkal rajta fa asztalkákkal, beépített pohártartóval és vezeték nélküli QI-töltővel rendelkeznek, kimagasló kényelmet biztosítva a filmnézéshez. Az ETELE Cinema több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat.
 


Az ETELE Cinema alapjaiban gondolta újra a közösségi filmnézést. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generál tervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozitervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audió- és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt. 

„Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg.” – tette hozzá Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze. 

 

Mesébe illő KIDS terem

Az innovatív tér – amely egyszerre játszótér és moziterem – a Minusplus tervezőiroda munkatársai, Molnár Tímea és Alexa Zsolt ötletén alapszik. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS-terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva. Fontos volt, hogy a gyerekek számára ne legyen ijesztő a moziélmény, így az itt megtekinthető filmek az átlagnál halkabbak, és a terem sem sötétül el száz százalékban. A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett, olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában. Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt. 
 


Wow-élmény, show és egy kis varázslat

A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A „Fény Mestere – Master of Light 2021” pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek. A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozitermek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.


Rendezvényhelyszínként is egyedülálló

A 2021-es BrandFestivalt októberben az ETELE Cinema-ban rendezték meg, a konferencián több mint száz nemzetközi és hazai szakmai előadó váltotta egymást a színpadon. Az esemény a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen döntőbe jutott, többek közt a Fenntartható helyszín és a Legjobb rendezvényhelyszín kategóriákban is.
 

Az ETELE Cinema aktuális moziműsora ITT tekinthető meg.

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Medvét láttak Kelenföldön!

Medvét láttak Kelenföldön!

Hatalmas piros macikkal újít az Etele Plaza.

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Két fiatal magyar építész munkáját ismerték el Europe 40under40 Awards 2020 díjjal

Két fiatal magyar építész munkáját ismerték el Europe 40under40 Awards 2020 díjjal

Deilinger Tamás és Domokos Balázs, a Group Dyer vezető tervezői kapták a díjat.

Hirdetés