Különleges ponthoz érkezett Dél-Buda leendő kereskedelmi hajtóerejének kivitelezése.

Egyedülálló perspektívából készített képeket Rizsavi Tamás az Etele Plaza megvalósításának egyik leglátványosabb fázisáról. A városfotós szédítő magasságból örökítette meg a nehézgépészeti elemek különleges daruzási munkáját. A képek mellett egy drónvideó, valamint egy time-lapse felvétel is összeállt. A kreatív vizuális anyagok segítségével a szemlélő szinte részesévé válik a gépészeti nagyberendezések olykor bravúros beemelési folyamatainak.

Különleges pontjához érkezett Dél-Buda jövőbeli kereskedelmi hajtóereje, az Etele Plaza kivitelezése. A Futureal-csoport fejlesztésében létrejövő szórakoztató- és bevásárlóközpont épületben augusztus végén kerültek a helyükre a nehézgépészeti berendezések. A munkában főszerepet játszó 500 tonnás, 100 méteres gémmel rendelkező daru négy hűtőtornyot és kilenc folyadékhűtőt emelt be a helyére, amihez akár 60 méterre is ki kellett nyúlnia az épület felett. A megemelt berendezések között volt, amelyiknek a súlya a tíz tonnát is elérte.

Fotó: Rizsavi Tamás

Rizsavi Tamás fotóblogger több mint 50 méter magasságból örökítette meg a maratoni, olykor bravúros, a résztvevők részéről fokozott koncentrációt igénylő munkafolyamatot. A fotókon túl drónvideót, illetve a komplex daruzási folyamatot felgyorsítva bemutató time-lapse felvételt is készített. Ezekből Rizsavi a Facebook oldalán a következő hetekben többet is közzétesz majd.

A hatalmas és súlyos testek mozgatása nem csak az óriási precizitást igénylő daruzási munka miatt kiemelt fontosságú állomása az Etele Plaza fejlesztésének. Ezek a berendezések biztosítják ugyanis a főváros első okosplázájának gépészeti alapjait.

A hűtőtornyokra és folyadékhűtőkre olyan megoldások épülnek majd, amelyek túlmutatnak a ma megszokott igényeken. Ezeknek köszönhetően az Etele Plaza felhasználói igényeinek lényegében valós idejű lekövetésére is lehetőség lesz, így a leghatékonyabb és leginkább környezettudat működését lehet biztosítani.

Fotó: Rizsavi Tamás

Buda legnagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontjában a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül. A Futureal-csoport fejlesztése, a várakozások szerint naponta mintegy 40 ezer vásárlót vonz majd a fővárosból, az agglomerációból és a közlekedési csomópontból könnyen elérhető vidéki városokból. A főbejárati homlokzatot Magyarország legnagyobb 1200 négyzetméteres üvegfal szerkezete, valamint a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg. A belső térben, a lágy vonalvezetés mellett, egy közel 200 négyzetméteres interaktív LED-kijelzős média felület hozza el Magyarországra a bevásárlóközpont-dizájn legújabb generációját.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport alapítása óta több mint száz, összesen több mint kétmillió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, hárommilliárd euró értékben.

Forrás: Futureal-csoport
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Eldőlt: megépül a Galvani híd

Eldőlt: megépül a Galvani híd

Három jelenlegi híd terhelését is csökkentheti majd a Dél-Budát Dél-Pesttel összekötő új.

Ilyen perspektívából még nem láttuk az Etele Plazát

Ilyen perspektívából még nem láttuk az Etele Plazát

Különleges ponthoz érkezett Dél-Buda leendő kereskedelmi hajtóerejének kivitelezése.

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Új városközpont születését fotózza a magasból Rizsavi Tamás. 

Hirdetés