Hirdetés

Különleges ponthoz érkezett Dél-Buda leendő kereskedelmi hajtóerejének kivitelezése.

Egyedülálló perspektívából készített képeket Rizsavi Tamás az Etele Plaza megvalósításának egyik leglátványosabb fázisáról. A városfotós szédítő magasságból örökítette meg a nehézgépészeti elemek különleges daruzási munkáját. A képek mellett egy drónvideó, valamint egy time-lapse felvétel is összeállt. A kreatív vizuális anyagok segítségével a szemlélő szinte részesévé válik a gépészeti nagyberendezések olykor bravúros beemelési folyamatainak.

Különleges pontjához érkezett Dél-Buda jövőbeli kereskedelmi hajtóereje, az Etele Plaza kivitelezése. A Futureal-csoport fejlesztésében létrejövő szórakoztató- és bevásárlóközpont épületben augusztus végén kerültek a helyükre a nehézgépészeti berendezések. A munkában főszerepet játszó 500 tonnás, 100 méteres gémmel rendelkező daru négy hűtőtornyot és kilenc folyadékhűtőt emelt be a helyére, amihez akár 60 méterre is ki kellett nyúlnia az épület felett. A megemelt berendezések között volt, amelyiknek a súlya a tíz tonnát is elérte.

Fotó: Rizsavi Tamás

Rizsavi Tamás fotóblogger több mint 50 méter magasságból örökítette meg a maratoni, olykor bravúros, a résztvevők részéről fokozott koncentrációt igénylő munkafolyamatot. A fotókon túl drónvideót, illetve a komplex daruzási folyamatot felgyorsítva bemutató time-lapse felvételt is készített. Ezekből Rizsavi a Facebook oldalán a következő hetekben többet is közzétesz majd.

A hatalmas és súlyos testek mozgatása nem csak az óriási precizitást igénylő daruzási munka miatt kiemelt fontosságú állomása az Etele Plaza fejlesztésének. Ezek a berendezések biztosítják ugyanis a főváros első okosplázájának gépészeti alapjait.

A hűtőtornyokra és folyadékhűtőkre olyan megoldások épülnek majd, amelyek túlmutatnak a ma megszokott igényeken. Ezeknek köszönhetően az Etele Plaza felhasználói igényeinek lényegében valós idejű lekövetésére is lehetőség lesz, így a leghatékonyabb és leginkább környezettudat működését lehet biztosítani.

Fotó: Rizsavi Tamás

Buda legnagyobb szórakoztató- és bevásárlóközpontjában a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti majd a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a komplexumban pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül. A Futureal-csoport fejlesztése, a várakozások szerint naponta mintegy 40 ezer vásárlót vonz majd a fővárosból, az agglomerációból és a közlekedési csomópontból könnyen elérhető vidéki városokból. A főbejárati homlokzatot Magyarország legnagyobb 1200 négyzetméteres üvegfal szerkezete, valamint a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg. A belső térben, a lágy vonalvezetés mellett, egy közel 200 négyzetméteres interaktív LED-kijelzős média felület hozza el Magyarországra a bevásárlóközpont-dizájn legújabb generációját.

A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa tíz legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport alapítása óta több mint száz, összesen több mint kétmillió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg, hárommilliárd euró értékben.

Forrás: Futureal-csoport
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Medvét láttak Kelenföldön!

Medvét láttak Kelenföldön!

Hatalmas piros macikkal újít az Etele Plaza.

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Magyarország legtágasabb ételudvarával nyit az Etele Plaza

Egyedi belsőépítészeti design és közvetlen tetőterasz-kapcsolat várja a látogatókat.

Hirdetés