Különös hangsúly az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre.

A Skanska LAB5 építészeti stúdió által tervezett magyarországi székhelye, amely a Nordic Light irodakomplexumban található, WELL Health & Safety minősítést kapott. Ezt a rangos tanúsítást a legmagasabb szintű biztonsági paraméterekkel rendelkező, fertőzések kockázatát csökkentő és egészséges, biztonságos munkakörnyezetet kialakítását lehetővé tevő irodaterek kapják.

 

A Skanska 480 négyzetméteres budapesti irodája belsőépítészeti terveit a LAB5 magyar építészeti stúdió készítette, együttműködve a fejlesztővel. Különös hangsúlyt helyeztek az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre a Skanska fenntartható és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A fejlesztő svéd gyökerei által ihletett irodatér természetes és pihentető légkört nyújt, a növények és fák térelválasztóként való integrálásával és minőségi, fenntartható anyagok használatával.
 

„A székhelyünk minősítési folyamata során különböző kategóriákat értékeltek, mint például a takarítás és higiénia, a vészhelyzeti készültségi programok, az egészségügyi szolgáltatások, a levegő- és vízminőség figyelése és kezelése, az érintettek bevonása és a kommunikáció, valamint az innováció. A budapesti irodánk figyelemreméltó eredményt, 18 jellemzőt ért el az összes fent említett kategóriában, továbbfejlesztett tisztítási gyakorlatokat és eljárásokat dolgoztunk ki a felületi érintkezés csökkentésére, monitorozzuk és kezeljük a levegő és víz minőségét, valamint tervet készítettünk az irodaterületre való egészséges visszatéréshez. Az irodai munkavégzés elengedhetetlen része az üzletmenet folytonosságának biztosításához, a csapatmunka és a kollaboráció lendíti előre az innovációt - és ez inkább személyesen történik meg. Viszont elengedhetetlen, hogy biztonságosan használható irodaterekkel rendelkezzünk, és ez az új minősítés minden nap igazolja az embereink biztonságát” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági vezetője.

A WELL Health & Safety besorolás egy olyan, bizonyíték alapú és harmadik fél által ellenőrzött minősítés valamennyi épület- és tértípus számára, melynek célja, hogy támogassa a tulajdonosokat és üzemeltetőket abban, hogy biztonságosabb tereket hozzanak létre, készítsenek elő az irodákba visszatérő bérlőik, látogatóik és érintettek számára a pandémia utáni környezetben.
 


A Skanska volt az első fejlesztő Európában, amely megkapta a WELL Health-Safety minősítést nyolc épületre Lengyelországban, Romániában és Csehországban, és minden új fejlesztéséhez kapcsolódóan is folytatni szeretné ezt a gyakorlatot. Egy lépéssel tovább haladva a vállalat most megszerezte a WELL Health & Safety tanúsítást a létesítményüzemeltetésére és kezelésre vonatkozóan a saját irodái számára a közép-kelet-európai országokban, ideértve a Skanska Nordic Light irodaházban található székhelyét is.
 

 

Forrás: sajtóanyag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tóparti modernizmus
  • 2022-03-02 09:00
  • Deco

Tóparti modernizmus

Ha innen nézzük, vályogház, ha onnan, akkor Mies van der Rohe vagy Breuer Marcell munkáinak utánérzése. Kortárs, népi és modernista jegyek, gesztusok keverednek a LAB5 tiszafüredi éttermének épületében, a Mariskában.

Fodrozódás a térben

Fodrozódás a térben

Szentgyörgyi Szandra (Sandart&Co) fényinstallációi.

Igénylik a mentális egészség támogatását az irodai dolgozók

Igénylik a mentális egészség támogatását az irodai dolgozók

Masszázsra, közös étkezésekre, érdekes emberekkel való találkozásokra vágynak.

Hirdetés