Az elismerések azt mutatják, hogy a Skanska legújabb fejlesztésében megvalósuló irodakomplexum zöld megoldásokat, befogadó és akadálymentes környezetet biztosít majd Budapest egyik legnépszerűbb irodai lokációján, a Váci úti irodafolyosón.

A Nordic Light Trio megkapta a LEED arany fokozatú zöld épület minősítést. Ez a Skanska ötödik magyarországi projektje, melyet ilyen környezeti tanúsítvánnyal ismernek el, ami igazolja, hogy a vállalat elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ezenkívül nagy hangsúlyt helyez az épületeket használó emberek kényelmére, jóllétére. A projekt az akadálymentességet vizsgáló Access4you arany fokozatú minősítést is elérte. Az elismerések azt mutatják, hogy a Nordic Light irodakomplexum harmadik és egyben befejező fázisa zöld megoldásokat, befogadó és akadálymentes környezetet teremt Budapest egyik legnépszerűbb irodai lokációján, a Váci úti irodafolyosón.

A Skanska legújabb magyarországi fejlesztése, a Nordic Light Trio elnyerte a LEED Gold Core & Shell 4-es verziójú minősítést a fenntartható helyszín fejlesztés, a víztakarékosság, az energiahatékonyság, az anyagválasztás és a beltéri környezet minősége alapján. A hatékony szellőzésnek köszönhetően az épület a helyi előírásokhoz képest 30%-kal több friss levegőt biztosít használóinak. Az alkalmazott megoldások és a közös helyiségekben elhelyezett LED világítás pedig hatékonyabbá teszik az irodaház energiafelhasználását. A Nordic Light Trio a vízfogyasztás csökkentése jegyében tervezett vízgazdálkodás jóvoltából az ivóvíz 40%-át takarítja meg, többek között azzal, hogy az eső- és a talajvizet öntözésre használják. A projektet mindemellett az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás is egyedülállóvá teszi. A LEED mögött álló filozófia része, hogy az épületeket élő szervezeteknek tekintjük. A modern irodaépületeket, így a Nordic Light Triót is felépítő rendszerek az épület teljesítményének fokozása érdekében működnek együtt.

„Az épület szívében egy barátságos, zöld, nyilvános kertet hoztunk létre mind az irodaház használóinak, mind pedig a környék lakóinak örömére. A bérlők egyszerre élvezhetik a Nordic Light Trio költséghatékonyság-növelő és fenntartható megoldásainak előnyeit. A Skanskánál célunk, hogy 2045-re már olyan irodákat fogunk építeni, amelyek karbon lábnyoma zéró mind az építkezés, mind a működés során. Talán túlságosan nagyra törő tervnek tűnhet, de az eredményeink ígéretesek, és minden nap azon dolgozunk, hogy ez a hatalmas előrelépés megvalósuljon”

- mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági és innovációs vezetője.

A környezeti megoldások mellett az akadálymentesség is alapvető és létfontosságú eleme a projektnek. A speciális igényű emberek a társadalom 15%-át képviselik, és a világ legnagyobb kisebbségi csoportjának tekinthetők. A Skanska valóban befogadó környezetet teremtett a Nordic Light Trióban, és arany minősítést kapott az Acces4you-tól, az épített környezet akadálymentességét vizsgáló vállalkozástól. Az alapvető akadálymentes jellemzők, például a szilárd és egyenletes járdák, a kellően széles ajtók és a szükséges jelzések mellett az épület egyedi szolgáltatásokat is nyújt a speciális igényű emberek számára, hogy megkönnyítse az irodák használatát. A hallássérült látogatók számára egy táblagép áll rendelkezésre a recepción a jelnyelvi segítségnyújtáshoz, az előcsarnokban pedig indukciós hurokrendszert telepítettek. Ez az eszköz mágneses mezőn keresztül továbbítja a hangot a hallókészülékhez a háttérzaj, interferencia vagy akusztikai torzítás kiküszöbölése érdekében. Az univerzális tervezésnek köszönhetően a Nordic Light Trióban minden ember megélheti a mozgás szabadságát. Az arany szintű tanúsítás is mutatja, hogy az épület támogatja a munkavállalók széles spektrumát abban, hogy maximálisan kiaknázzák a bennük rejlő potenciált.

A Skanska fokozott figyelmet fordít a környezeti hatások csökkentésére és az irodaházak akadálymentesítésére. A legújabb projektje, a H2Offices fejlesztésével a vállalat célja, hogy tovább emelje a zöld irodák fejlesztésének színvonalát és támogassa a bérlőket az azonos munkafeltételek biztosításában.

Forrás: közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Ilyen lesz a H2Offices irodakomplexum

Bepillantás a Skanska új projektjébe.

Több, mint egy irodaház a 13. kerületben

Több, mint egy irodaház a 13. kerületben

A Skanska új életre kelti a Nordic Light Trio irodaház környékét a helyi közösség számára.

Fenntarthatóság, digitalizálás és kényelem Budapest új irodaházában

Fenntarthatóság, digitalizálás és kényelem Budapest új irodaházában

A Skanska átadta a Nordic Light Trio irodaházat.

Hirdetés