Az LB-Knauf online hidegburkolás-kalkulátorával könnyebb a kivitelező körmére nézni.

A hidegburkolás összetett munka, komoly előkészületeket, alapos tervezést és szakértelmet igényel. A megrendelőnek sokszor fogalma sincs róla, milyen anyagokra, milyen technológiára van szükség a kívánt cél eléréséhez, és a kivitelező munkájának ellenőrzésére sincs mindig lehetősége. A Lasselsberger-Knauf online hidegburkolás-kalkulátora egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel akár a burkolat mögé is beláthatunk.
Kültér vagy beltér? Átlagon felüli vagy aluli a vízterhelés? Nagyméretű égetett kerámia vagy kisméretű gres lap? Van padlófűtés vagy nincs? Mekkora a felület?

Egy hidegburkolási munka megtervezéséhez tucatnyi paramétert kell figyelembe venni, tucatnyi kérdésre kell választ adni. Ezeknek a válaszoknak az összessége határozza meg, hogy milyen technológiát érdemes használni, milyen típusú anyagokra van szükség, és ezekből mekkora mennyiséget kell vásárolni. A mezei ingatlantulajdonosnak azonban ritkán van olyan szakismeret a birtokában, hogy arra támaszkodva csípőből felvázolja a megálmodott burkolat alá passzoló rétegrendet, és összeállítsa a pontos anyaglistát.Itt jön a képbe a veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó cég, a Lasselsberger-Knauf Kft. online hidegburkolás-kalkulátora, amely kézen fogva vezeti át a megrendelőt a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazás működésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezőnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy mindenki által átlátható ábra a javasolt rétegrendről, valamint egy tételes anyaglista, amelyhez egy gombnyomással árajánlat kérhető, sőt, szakértői konzultációt is lehet igényelni a tervek verifikálásához.

Ez mind szép, de fontos megjegyezni, hogy a kalkulátor nem váltja ki a kivitelezőt, csupán segítséget nyújt az előkészületekhez és a munka ellenőrzéséhez. Ha tisztában vagyunk a műszaki paraméterekkel, ha tudjuk, hogy milyen opciók közül választhatunk, ha kalkulációnk van a szükséges anyagmennyiségekről, akkor kevésbé tűnünk tudatlannak, átlátjuk a munkafolyamatokat és rá tudunk kérdezni a részletekre. Az alkalmazás által megszerzett információk birtokában arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy valóban annyi fogyott-e az adott termékből a kivitelezés során, amennyi indokolt. Ugyanis az se jó, ha több fogy egy anyagból, és az se jó, ha kevesebb, mert mindkét eset gyanús. Csak egy példa: a vízszigetelést minimum két rétegben kell felvinni a felületre, így ha végül a szükséges mennyiség felét használja fel a kivitelező, akkor jó eséllyel csak egy réteget képezett.A hidegburkolás-kalkulátor 2010 óta érhető el a Lasselsberger-Knauf honlapján. Az elmúlt hét évben több ezren próbálták ki, és több százra tehető azoknak a száma, akik anyaglistát töltöttek le, illetve ajánlatot kértek a kalkulált eredményre támaszkodva. Az alkalmazás a cég honlapjához hasonlóan most erőteljes ráncfelvarráson esett át, aminek elsődleges célja az átláthatóság és a felhasználói élmény növelése volt.
De nem ez az egyetlen online eszköz, amelyet a Lasselsberger-Knauf ingyen bocsát az építkezők vagy a felújítást tervezők rendelkezésére. A cég gyakorlatilag minden évben előáll egy új fejlesztéssel. Ezek közül a homlokzat-felújítás és a hőszigetelés kalkulátorokat érdemes kiemelni, amelyek szintén megtalálhatók a megújult honlapon.

forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

Történet a sivatagi házról

Történet a sivatagi házról

A Guardian Glass egyik izgalmas és különleges projektje nem is olyan régen sivatagi környezetben, Spanyolországban valósult meg.

A Skanska az Erste Alapkezelőnek értékesítette a Mill Park irodakomplexumot

A Skanska az Erste Alapkezelőnek értékesítette a Mill Park irodakomplexumot

A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumát az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapnak. 

Eladták a MOM Parkot

Eladták a MOM Parkot

A WING Zrt., az amerikai befektető Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák bevásárlóközpont-specialista CC Real alkotta konzorcium értékesítette a MOM Parkot.

Így halad a Shopmark felújítása

Így halad a Shopmark felújítása

A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló Shopmark átalakítása az év eleje óta tart. Az eddigi munkálatok eredményeként többek között megszületett az új térelrendezés és az épület modernizációja is folyamatosan zajlik. 

Új Közlekedési Múzeum – nemzetközi pályázaton választják ki a tervezőt

Új Közlekedési Múzeum – nemzetközi pályázaton választják ki a tervezőt

Sikeres hazai és világhírű nemzetközi építészirodák vesznek részt a Közlekedési Múzeum új telephelyének kialakítására kiírt tervpályázaton. 

Bővül a HB Reavis londoni portfóliója

Bővül a HB Reavis londoni portfóliója

A Farringdon West Crossrail állomáshoz kapcsolódó fejlesztés megvásárlásával öt projektre bővül a HB Reavis londoni portfóliója.

Hirdetés