Hirdetés

A február 25-i esemény vendége Martinkó József, az Octogon főszerkesztője lesz

Folytatódik a Szentendrei Építészszalon építészet-hermeneutikai sorozata a Ferenczy Múzeumi Centrumban. A február 25-én, 18 órától megrendezett beszélgetés olyan korszakalkotó, új nyelvet teremtő építészekről szól, mint Peter Eisenman, Frank O. Gehry, Ben van Berkel, Zaha Hadid és Steven Holl. 

A négy szupersztár építész Eisenmann, Gehry, van Berkel és Hadid építészetéről akár külön-külön is órákat lehetne beszélni, de az biztos, hogy az előadásból kiderül majd, miért döntött a zsűri Berkelék és nem Hadidék terve mellett az új budapesti Galvani híd pályázatán. A csütörtöki szalon vendége pedig Martinkó József, az Octogon főszerkesztője lesz, a vele készült beszélgetést február 27-én szombaton, 16:00 órától lesz látható.

Ekler Dezső építész elméleti sorozata Szentendrei Építészszalon címmel, hét hónapon át idén is folytatódik. Elsőként a nyelvújító világsztár építészek kerülnek terítékre, először dizájnerként, aztán stílusteremtőként. Áprilisban egy hazai építész nyelvhasználata is szóba kerül majd, májusban a történeti korszakok születéséről beszélgetnek, majd az építészeti „beszédhelyzetek” 20. századi szociológiájáról. Végül a nyelvteremtő fiatal Makovecz Imre művészi tettei kerülnek nagyító alá. 

Az esemény online követhető a Ferenczy Múzeumi Centrum facebook oldalán.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy irodaépület új élete | Megújulás költséghatékonyan!

Egy irodaépület új élete | Megújulás költséghatékonyan!

A refreshing nem csak válsághelyzetben praktikus megoldás...

Nyitott Templomok Hétvégéje Szentendrén

Nyitott Templomok Hétvégéje Szentendrén

Szakralitás, művészet, Szentendre szeptember első hétvégéjén.

Világsztár építészek a szentendrei szalon utolsó részében

Világsztár építészek a szentendrei szalon utolsó részében

Építészszalon Szentendrén; záróepizód, igazi hallgatósággal.

Hirdetés