Harmincezer négyzetméteren épül Aspern Seestadt új multifunkciós parkja.

Esőkertek, játszóterek, sportolásra alkalmas eszközök, kutyafuttató, ivókutak és sok-sok zöld gondoskodnak a lakók jólétéről: harmincezer négyzetméteren épül a bécsi okosváros, Aspern Seestadt új multifunkciós parkja.

Új közparkkal bővül az okosvárosnak is nevezett, ultramodern bécsi városrész, Aspern Seestadt. Az északkeleti „Am Seebogen” kerületben épülő Elinor-Ostrom Park, mely nevét egy, az első nőként közgazdasági Nobel-emlékdíjban részesülő amerikai politológusról kapta, előreláthatólag 2021-re épül meg. Ezzel ez lesz a negyedik hasonló park Aspernben.

Vízijátszótér © MA 42 / C. Houdek

A hatalmas zöldfelület Bécs többi parkjához hasonlóan nagyban hozzájárul a nyári hősziget-jelenség ellensúlyozásához, ezzel pedig Bécs még közelebb kerül ahhoz, hogy „klímavédelmi mintavárossá” váljon. A park megépülésével még több lehetőségük lesz a környékbelieknek ha friss levegőt szívnának, vagy sportolni szeretnének, ami azért különösen fontos, mert a jövőben várhatóan az átlagosnál magasabb lesz a gyerekek és fiatalkorúak száma a kerületben.

A harmincezer négyzetméteren elterülő parkban 170 fa árnyékában hűsölhetnek majd az asperniek, és helyet kap itt többek között egy vízijátszótér is.

Utóbbiban spriccelő pumpák, vízsugarak, egy hatvan négyzetméteres homokozó, két hintahajó, három függőágy, egyensúlyozó- és mászóeszközök, két torony és tizennégy szikla (ún. vándorkő) szolgálja majd a gyerekek (és felnőttek) szórakozását. A napsugarak ellen árnyékoló pergolával szerelik fel a játszóteret.

Seestadt madártávlatból © MA 18 / C. Fürthner© MA 18 / C. Fürthner

A park déli részén ezen kívül egy különböző forgalmi akadályokkal, például villamossínnel felszerelt biciklis játszótéren gyakorolhatják a kicsik a különféle közlekedési helyzeteket. Aki sportolni szeretne, talál itt röplabda-, streetball-, kosárlabda- és focipályát, illetve kültéri fitneszpark és parkour pálya is épül. A három ivókút és a hatszázhúsz négyzetméteres kutyafuttató méginkább vonzóvá teszi a parkot, amely természetesen akadálymentesített lesz, így minden igényt kielégít majd. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bécs kiemelten támogatja a lakásfelújításokat

Bécs kiemelten támogatja a lakásfelújításokat

Bécs nemcsak a bérlakás programját fejleszti, de a felújításokhoz is anyagi segítséget nyújt.

Elhunyt Kévés György

Elhunyt Kévés György

Ismét egy ikonikus alkotó távozott

Hirdetés