Hirdetés

Kedvezménnyel egészítették ki az MH12 pályázaton való részvétel feltételeit a hallgatók kérésére: a 30. életévüket legkésőbb 2021. december 31-ig betöltött személyek is részt vehetnek a pályázaton – közölték az Octogonnal a szervezők. Ezen felül a nyaralásokra és szabadságokra való tekintettel a következő napokban pót helyszíni bejárási lehetőséget biztosítanak.

A pót helyszíni bejárások menetrendje:

helyszíni szemle pót időpontja: 2021. 08. 10 kedd 18.00 óra
kérdések feltevésének pót határideje: 2021. 08. 12
kérdésekre adott válaszok pót határideje: 2021. 08. 16

A fenti kiegészítések, továbbá az eddig feltett kérdések és azokra adott válaszok megtalálhatóak a www.12mh.hu weboldalon, továbbá a teljes kiírással együtt le is tölthetőek onnan.

 A szóban forgó telek

Az előzmények

A szegedi székhelyű, generáltervezéssel és beruházás lebonyolítással foglalkozó IES Kft. nyílt eljárási formájú, titkos ötletpályázatot hirdetett, melynek résztvevői 30. életévüket be nem töltött, magyarországi felsőoktatási intézmények Építész, Építészmérnöki, Építőművészeti, Belsőépítész tervezőművészeti, Formatervező művészeti, Termék- és formatervezői, Tájépítészeti szakának alap, mester, vagy posztgraduális képzésben résztvevő – és az oktatási intézménybe beiratkozott – hallgatók, illetve ugyanezen szakokon 2021-ben frissen végzett fiatal diplomások lehetnek.

Az ötletpályázat Budapest XII. kerületében, Mártonhegyen tervezett beruházás során megvalósuló villaépületek beépítési koncepciójának, valamint építészeti koncepcióterveinek elkészítésére irányul, az ötletpályázat lebonyolítója a Zoozmo Design Studio Kft.

A feladat a Mártonhegyi út és Mártonlak utca által határolt, két telek összevonásával létrejövő, beépítetlen területre nyolc különálló telekrészből és villaépületből álló épületegyüttes tervezése, a terület beépítési koncepciójának megalkotásával, valamint egy, a pályázó által szabadon választott telekrész villaépületének megtervezésével.

A lebonyolító az ötletpályázat léptéke és komplexitása miatt minimum 3-5 fős tervezői csapatok jelentkezését javasolja.

A pályázat ajánlatkérője számára fontos, hogy „a beruházás során megvalósítani kívánt épületegyüttes tervezése kimagasló építészeti minőségben, előremutató, kortárs elvek mentén történjen – áll a pályázati kiírásban. – Ennek érdekében a tervezés koncepcióalkotási fázisában fiatal tervezőket kíván bevonni, hogy egyedi ötleteikkel hozzájáruljanak a projekt nemzetközi szinten is magas minőségre emeléséhez.

Az ajánlatkérő eltökélt a lelkes és motivált fiatal tervezők támogatása mellett, valamint céljának tekinti, hogy a pályázat nagyvonalú díjazásával anyagilag is segítse az új tervező generáció legtehetségesebb tagjainak pályakezdését.

Az ötletpályázaton díjazásban, vagy megvételben részesült, legkiemelkedőbb pályaművek szerzői az ajánlatkérő döntése értelmében lehetőséget kaphatnak arra, hogy részt vegyenek a továbbtervezésben, valamint akár az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésében.”
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közösségi pályázat: legyen élhetőbb és vonzóbb a Nagykörút!

Közösségi pályázat: legyen élhetőbb és vonzóbb a Nagykörút!

Ötletpályázatot indított a Nagykörút jövőjéről a Fővárosi Önkormányzat.

12 MH – hallgatói ötletpályázat a Mártonhegyi Villaparkra

12 MH – hallgatói ötletpályázat a Mártonhegyi Villaparkra

Bruttó 30 millió forint összdíjazással.

Légvédelmi tornyot és lapostetős kórházat is zöldítenének Bécsben

Légvédelmi tornyot és lapostetős kórházat is zöldítenének Bécsben

Ötleteit várnak olyan közterületek kizöldítésére, ahol a közművezetékek vagy helyhiány miatt nem lehet fákat ültetni. 

Nincs találat!

Hirdetés