A Pillar irodaház 2021 végén készül el barnamezős beruházásként.

Elindultak a Pillar irodaház építési munkálatai a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán lévő telken. A négy épülettömbből álló, „A” kategóriás irodaház a GTC Ingatlanfejlesztő Zrt. beruházásában készül, az épületbe az ExxonMobil költözik 2022 első félévében. A kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező irodaházban kétszintes mélygarázs, kávézó, étterem, gyermeknapközi, fitnesz- és konferenciaterem, valamint egyéb szolgáltató létesítmények is helyet kapnak. A LEED Gold fenntarthatósági minősítésű Pillar irodaház előtt zöld- és vízfelületet alakítanak ki. Az aszimmetrikus és hullámzó formáival egyedi megjelenésű épület terveit a többszörös FIABCI-díjas ZDA – Zoboki Építésziroda készítette.

A Pillar irodaház fejlesztési területe a Dózsa György út, Angyalföldi út, Botond utca és Kassák Lajos utca által határolt tömbben, a Váci úti irodafolyosó közvetlen közelében található. A telek nem fedi le a teljes tömböt, abban még két megmaradó lakóépület is található, melyeket nem érint a beruházás.

29 ezer négyzetméter bérbeadható terület, e-autó barát mélygarázs

A terepszint felett hatszintes, kimagasló minőségű irodaház összesen több mint 29 ezer négyzetméter bérbeadható területtel bír, míg a föld alatt szintek összesen 14 ezer négyzetmétert tesznek ki.

Az emeleti szinteken napfényes, tágas irodatereket, míg a földszinten szolgáltató és kiszolgáló funkciókat alakítanak ki: 100 fős étterem, teraszos kávézó, fitnesz- és konferenciaterem, gyermekmegőrző, valamint kisebb üzletek és szolgáltató helyiségek kapnak itt helyet. A kétszintes mélygarázsban 385 darab parkolóhelyet hoznak létre, lesznek elektromos autótöltő-pontok és egy autómosó is a parkolóházban. A tervezők a biciklivel közlekedőkre is gondoltak: a földszinten mintegy 200 darab kerékpárnak épül tároló, a kerékpárosok kényelmét pedig öltözők és zuhanyozók is szolgálják. 

Hullámzó épülettestek – FIABCI-díjas tervező

A négy épülettömbből álló irodaház hangsúlyos városképi megjelenést kap: a keskenyebb és a szélesebb épületszárnyak váltakozása miatt hullámzó hatást keltő épülettestek és a lekerekített épületsarkok karakteres képet adnak az épületnek. Az irodaház terveit a többszörös FIABCI-díjas ZDA – Zoboki Építésziroda készítette. A GTC Ingatlanfejlesztőnek és az építészirodának nem ez az első közös projektje:

tíz éve készült el a szintén a ZDA által tervezett Dózsa György úti Spirál I. Irodaház, valamint tizenöt évvel ezelőtt adták át a Váci úti Center Point Irodaházat, amely sok tekintetben párhuzamot mutat a most tervezett fejlesztéssel.

A külső megjelenés tervezésénél fontos szempont volt a zártsorú beépítés fellazítása, ezért az épülettestek homlokzatát az utcafronttól „cour d’honneur” jelleggel visszahúzták, valamint teraszokkal és lépcsőkkel is lazították. Az épület a földszinten árkádokkal kapcsolódik a közterülethez. A Pillar üvegezett és tömör betétekből álló, színes lamellákkal díszített egyedi megjelenésű homlokzatot kap. A főhomlokzat hangsúlyát az aszimmetrikus formák, valamint a hegyesszögű telekformából adódóan az épülettömbök közötti feszültség is fokozza. A várossal való kapcsolatot a főbejárat előtti fogadótér teremti meg, ahol kávézó, vízfelület és szobor is helyet kap majd. Az utcák felé kinyitott belső udvart a nagy zöld területek, a növénykiültetés, vízfelületek és pihenők igazi városi oázissá alakítják.

Az ExxonMobil veszi bérbe a teljes irodaépületet

Az épület egészét az ExxonMobil veszi bérbe, amely részese lehet a dizájn kialakításának és az építés fázisainak is. A GTC és az ExxonMobil között létrejött megállapodás a hazai irodapiac legnagyobb tranzakciója, amelyet még fejlesztés alatt álló irodára kötöttek. A vállalat az összes irodatér, valamint a földszinti konferenciaterem bérlője lesz, a további kereskedelmi és egyéb szolgáltató funkciójú helyiségek bérbeadásáról még folynak az egyeztetések. A Pillar irodaház kivitelezési munkái a tervek szerint 2021 végén fejeződnek be, a bérlő 2022 első félévében költözik az épületbe.

Az irodaházról készült látványterveket videón is megnézhetitek:

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Vízművektől a H2Offices-ig

A Vízművektől a H2Offices-ig

A nevében a múlt és a jövő: a Skanska új irodaházának első üteme

Akik csúcsra járatják a makettkészítést!

Akik csúcsra járatják a makettkészítést!

A Modelart Presentation maroknyi csapata Sopronból hódítja meg a világot – ha makettről van szó, náluk nincs lehetetlen. Interjú!

Hirdetés