Hirdetés

A tematikus játszóteret Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta.

Egész évben ingyenesen látogatható tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a Nagyerdőn. Az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantázia világába kalauzoljuk el a gyerekeket és a családokat, olvasható a debrecen.hu-n, Debrecen Önkormányzatának hivatalos oldalán.

A bővítésnél a legfontosabb szempont a természeti értékek fokozott megóvása volt, így a zöld terület növelése mellett a park több pontján létrehozunk gyógyító kert tematikájú parkrészeket (Gyógy-ösvények). Ezek lényege, hogy a növénykiültetés és különböző eszközök segítségével több érzékszervet is bekapcsolnak a parki környezet érzékelésébe. Több mint 5 ezer cserje és 3 ezer évelő növény is telepítésre kerül – hangsúlyozta Papp László polgármester a sajtótájékoztatón.

A park legújabb látványos eleme a miniváros lesz, amely egy úthálózattal és különböző felületekkel átszőtt, kis gyerekházak alkotta városka - iskolával, bolttal, piaccal, bankkal, kórházzal, étteremmel és rendőrséggel - így a gyerekek játékosan ismerkedhetnek a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat, és a Sziget-Kék mesekönyv helyszíneit idézik meg.

A négyévszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakításra kerül egy 30-40 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, valamint egy baba-mama helyiség is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony.

Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő.  A meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér.  A korábbi kresz - park területéhez képest jelentősen nagyobb új parkrész kerül kialakításra, amely kismotor körből és felfestett kisvasút pálya részekből áll. Izgalmas élményeket ígér a kialakításra kerülő versenypálya is, melyhez box utca és parkolóház kapcsolódik.


 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Veszprém európai kulturális főváros lesz

Veszprém európai kulturális főváros lesz

De a másik két magyar döntőssel, Debrecennel és Győrrel is együttműködik majd.

Jógafürdő Debrecen mellett

Jógafürdő Debrecen mellett

Ember, jóga, természet és építészet viszonyait vizsgálja Horváth Anett diplomaterve. 

Fény és művészet segítségével tárul fel egy varázslatos világ

Fény és művészet segítségével tárul fel egy varázslatos világ

Debrecenben látható a nemzetközi hírű fényművészeti csoport, a Limelight egyedülálló tárlata.

Hirdetés