Filmvetítés és tudásátadás a KÉK szervezésében.

A Kortárs Építészeti Központ augusztus végén, szeptember elején is fontos programokat szervez. Most kettőt emelünk ki közülük.

Első Filmklub vetítés a Budai Arborétumban!
Landscape Film: Roberto Burle Marx

Augusztus 27., péntek, 19:30

A Kortárs Építészeti Központ a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiummal együttműködésben szervezi meg idén először Filmklubját a Budai Arborétumban, melyhez egy igazán hangulathoz illő művet választottak. A vetítés a Bútort az Arborba! - Alkotóhét és Arbor Feszt keretein belül kerül megrendezésre.

Egy utazás a brazil tájépítész és festő művészetében és életében, akit legtöbben talán a Rio de Janeiró-i Copacabana strandot övező ikonikus fekete-fehér mozaik sétányairól ismernek. A film valójában Roberto Burle Marx művészetének és személyiségének szemrevételezése, aki nem mellesleg festő, szakács és énekes is volt - noha ezek a nagyközönség számára kevéssé ismert jellemzői voltak.

A vetítést a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. További információ a Facebook eseményben!

A Város, mint Közösség - Barcelonai tudásátadás
Időpont: Szeptember 4., 19:00
Helyszín: KÉK- BB1012 (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

Barcelona az elmúlt évtizedekben kiemelkedően teljesített abban, hogy élhetőbb és befogadóbb városi tereket alakítson ki. A helyi lakosság és önkormányzatok összefogásával megvalósított városi innovációk hatása jól érzékelhető világszerte. Barcelona Vezető Építészmérnöki Hivatala (Barcelona’s Chief Architect Office) fontos szerepet tölt be a barcelonai fejlesztési folyamatokban, legyen szó mobilitásról, közterület-fejlesztésről, szuperblokkokról vagy a járvány utáni helyzet helyreállításáról. A barcelonai Zöld megállapodás (Barcelona Green Deal) Budapest számára ösztönzően hat.

A Kortárs Építészeti Központ együttműködve a Budapesti Cervantes Intézettel és az Eutropiannal, meghívta a barcelonai főépítészt, Xavier Matillát és az Építészmérnöki főigazgatóhelyettest, Sílvia Casorránt, hogy osszák meg tapasztalataikat a barcelonai köztéri innovációval és reformokkal kapcsolatban.

Az eseményen való részvétel ingyenes, a programok angolul zajlanak. Az eseményen az aktuális járványügyi intézkedések betartása kötelező, létszámkorlát figyelembetartásával érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kengo Kuma tervezett bővítést Gaudí egyik mesterművéhez

Kengo Kuma tervezett bővítést Gaudí egyik mesterművéhez

Gaudí barcelonai épülete 2000 m2 új térrel bővült.

Mik azok a Game changerek?

Mik azok a Game changerek?

Július 1-15 között ismét virtuális városi séták a Guiding Architects kalauzolásával, nyolc városban, Koppenhágától Rio de Janeiróig.

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

Barcelona nem akar Ermitázs fiókintézményt a kikötőjébe

„A terveknek kell alkalmazkodniuk a városhoz, és nem fordítva” – indokolta az önkormányzat döntését Janet Sanz polgármester-helyettes.

Hirdetés