Hirdetés

Megkezdődött a 2025-ös világkiállítás építése

Az öt évente megrendezésre kerülő világkiállítás Dubai után most Oszakába költözik. Az ikonikus központi építmény ezúttal Sou Fujimoto, világhírű japán építész tervei alapján fog megvalósulni. Megkezdődtek a munkálatok!
 


Japán partjainál már épül a 700 méter átmérőjű, 60 000 négyzetméteres szerkezet, amely körbe fogja venni a közelgő világkiállítást, az Oszaka-öbölben lévő mesterséges Yumeshima-szigetén. Az Expo 2025 Osaka szervezői szerint az építmény a közös égboltot szimbolizálja, és a résztvevő országok között hivatott kapcsolatot teremteni.
 


A hullámzó pavilon papírcsövekből, bambuszból és szénszál-erősítésű műanyagból épül. Fujimoto a fából készült gyűrűt a hagyományos japán faépítészet kortárs értelmezéseként tervezte meg. A szerkezet az eső és a nap elől is védelmet nyújt majd, valamint tetőtéri kilátóteraszként is fog funkcionálni, szezonális tereprendezéssel. Körívén belül a résztvevő nemzetek építészmérnökei által tervezett pavilonok állnak majd három zónára osztva: Pavilion World, Water World és Green World névre keresztelve.
 


A Bureau International des Expositions (BIE) által vezetett Expo 2025 Osaka a 2025. április 13-i megnyitót követően hat hónapon át lesz látogatható.


Forrás: Dezeen

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kell-e félniük a napelemeseknek a bruttó elszámolástól? 

Kell-e félniük a napelemeseknek a bruttó elszámolástól? 

Hogyan lehet felkészülni a szaldós elszámolás utáni korszakra?

Miben különbözik a FirstClean a takarítócégek 99 százalékától?

Miben különbözik a FirstClean a takarítócégek 99 százalékától?

A környezetbarát irodatakarításhoz az emberi munkát is magasabb szintre kell emelni.

Hirdetés