A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek.

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek. Bátran mondhatjuk, hogy  a tábor célkitűzései megvalósultak. A résztvevő gyerekek érdeklődése fokozódott a továbbtanulás iránt és a pályaválasztással kapcsolatban is új ötleteket kaptak. Ők maguk így vallanak erről:

"Építész szeretnék lenni" (Márton, 14 éves)

"Nekem a videós workshop tetszett a legjobban" (Levente, 15 éves)

A gyerekek a héten MOME-ról érkezett oktatóktól, hallgatóktól, designerektől, külföldi vendégelőadóktól tanulhattak és a BME-ről érkező közlekedés- és járműmérnöki szakemberekkel is találkozhattak. A foglalkozásokon és az előadásokon aktívan részt vettek, sikerült valódi érdeklődést kialakítani bennük.

"A képesség és kreativitás fejlesztés volt a cél, miközben egy új közösség is létrejött" (Fehér Bori, táborvezető és a MOME Ecolab vezetője)

"Csodálatos volt megélni a sok területről érkező hallgatók kreatív jelenlétét" (Szerencsés Rita, a MOME Ecolab operatív vezetője)

"Fantasztikus volt, sok új tudást szereztem" (Csóka Laura, MOME hallgató)

Az EFOP 3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" projekt keretében megvalósult tábor az egyik első állomása volt a 2018.02.01- 2020.01.31. között megvalósuló projektnek, melynek fő célkitűzése, hogy a gyerekek kreatív készségfejlesztés keretében kapjanak kedvet a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki (MTMI) szakok iránt.

Koós Pál, a MOME intézetigazgatója és a projekt szakmai vezetője a következő szavakkal foglalta össze a tábort: Nagyon jó volt látni, ahogy az egyetemisták együttműködtek a helyi közösségel, és közösen alkottak, tanultak a tábor során.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretne előfizetni magazinunkra, itt teheti meg.

Kapcsolódó

 MOME szociális design nyári egyetem Tomoron

MOME szociális design nyári egyetem Tomoron

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) munkatársai és hallgatói készségfejlesztő, problémamegoldásra nevelő nyári egyetemet tartanak a Borsod megyei Tomoron és a környéken élő kisdiákok számára.

MOME Intro

MOME Intro

Helyzetjelentés a MOME Campus építéséről. 

Gyerekbarát város Budapest?

Gyerekbarát város Budapest?

Aki eljön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kiállítására, eldöntheti maga.

SZÉKÁTÍRÁS – 100 SZÉK 30 ÉV TÁVLATÁBAN

SZÉKÁTÍRÁS – 100 SZÉK 30 ÉV TÁVLATÁBAN

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének kiállítása.

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Rendhagyó Manage [it] Yourself est

Napenergiával működő hajó, 3D modellezés ihlette puzzle és antigravitációs játék - rendhagyó Manage [it] Yourself est május 4-én.

Manage [it]  Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Manage [it] Yourself – TEAM ∙ GRAFIKA

Március 16-án, csütörtökön új eseménnyel jelentkezik a MOME Design-és művészetmenedzsment szakos hallgatók tematikus estje, amelynek témája ezúttal a TEAM lesz. 

Hirdetés