Hirdetés

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek.

Hirdetés

Sikerrel zárult a 2018-as tomori nyári egyetem, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében egy egy hetes kreatív problémamegoldó készségeket fejlesztő táborban Borsod megyei diákok új technológiákkal, a közös alkotás örömével ismerkedtek. Bátran mondhatjuk, hogy  a tábor célkitűzései megvalósultak. A résztvevő gyerekek érdeklődése fokozódott a továbbtanulás iránt és a pályaválasztással kapcsolatban is új ötleteket kaptak. Ők maguk így vallanak erről:

"Építész szeretnék lenni" (Márton, 14 éves)

"Nekem a videós workshop tetszett a legjobban" (Levente, 15 éves)

A gyerekek a héten MOME-ról érkezett oktatóktól, hallgatóktól, designerektől, külföldi vendégelőadóktól tanulhattak és a BME-ről érkező közlekedés- és járműmérnöki szakemberekkel is találkozhattak. A foglalkozásokon és az előadásokon aktívan részt vettek, sikerült valódi érdeklődést kialakítani bennük.

"A képesség és kreativitás fejlesztés volt a cél, miközben egy új közösség is létrejött" (Fehér Bori, táborvezető és a MOME Ecolab vezetője)

"Csodálatos volt megélni a sok területről érkező hallgatók kreatív jelenlétét" (Szerencsés Rita, a MOME Ecolab operatív vezetője)

"Fantasztikus volt, sok új tudást szereztem" (Csóka Laura, MOME hallgató)

Az EFOP 3.4.4-16-2017-00030 azonosító számú "Jövő új útjai a pályaválasztás és az autonóm autózás világában" projekt keretében megvalósult tábor az egyik első állomása volt a 2018.02.01- 2020.01.31. között megvalósuló projektnek, melynek fő célkitűzése, hogy a gyerekek kreatív készségfejlesztés keretében kapjanak kedvet a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki (MTMI) szakok iránt.

Koós Pál, a MOME intézetigazgatója és a projekt szakmai vezetője a következő szavakkal foglalta össze a tábort: Nagyon jó volt látni, ahogy az egyetemisták együttműködtek a helyi közösségel, és közösen alkottak, tanultak a tábor során.

forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták a diplomakollekcióikat a MOME Textiltervező Tanszékének frissen végzett hallgatói

Bemutatták a diplomakollekcióikat a MOME Textiltervező Tanszékének frissen végzett hallgatói

A diploma divatbemutatójának főtámogatója 2019-ben a Mercedes-Benz.

Megalakult a Kreatívipari Kerekasztal

Megalakult a Kreatívipari Kerekasztal

A szervezet az év végére elkészíti Magyarország kreatívipari stratégiáját.

A Mercedesnél prezentáltak a MOME-s hallgatók

A Mercedesnél prezentáltak a MOME-s hallgatók

A Formatervező Tanszék járműtervező hallgatói sikert arattak Stuttgartban. 

Hirdetés